Het Belang van Limburg

Klopp zet Mignolet buitenspel

Karius krijgt ook in de Champions League de voorkeur op Truienaar

-

De kans bestaat dat Simon Mignolet zijn laatste wedstrijd voor FC Liverpool heeft gespeeld. Liverpool-coach Jürgen Klopp bevestigde gisteren dat de Duitser Loris Karius vandaag in doel staat in de Champions League-match in Porto. Daarmee gooit hij zijn rotatiesys­teem overboord.

In de eerste helft van het seizoen speelde Karius in de Champions League en de FA Cup en Simon Mignolet in de Premier League. Toen Karius in januari de voorkeur kreeg in de Premier League, keerden de rollen om: Mignolet speelde op 27 januari in de FA Cup-nederlaag tegen West Brom. Maar nu de Champions League voor de deur staat, blijft Karius in doel. Omdat Liverpool geen andere wedstrijde­n meer speelt, staat Mignolet volledig buitenspel.

Een oplossing in de vorm van een transfer dringt zich meer dan ooit op. Big Si zit al vijf jaar bij de Reds en heeft nog een contract tot 2020. Tot dusver speelde Mignolet 202 wedstrijde­n voor Liverpool nadat hij in de zomer van 2013 de overstap maakte van Sunderland. Het ziet er dus naar uit dat hij in de zomer andere oorden moet opzoeken.

Geen matchritme voor WK

Ook voor Belgisch bondscoach Roberto Martinez is dit geen goed nieuws. Met wat pech zou het dus makkelijk kunnen dat onze tweede nationale doelman geen enkele competitie­ve wedstrijd meer heeft tot aan de start van het wereldkamp­ioenschap. Dat is een probleem. Niet dat Mignolet daardoor plots niet meer opgeroepen zou worden, maar enig matchritme zou toch welkom zijn.(bla)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium