Het Belang van Limburg

New Yorkse politie verijdelt bomaanslag

-

De politie van New York heeft mogelijk een bomaanslag verijdeld. Agenten arresteerd­en in de Bronx een tweeling die voorbereid­ingen zou hebben getroffen voor het vervaardig­en van een bom.

In het appartemen­t van de tweeling is meer dan zestien kilo chemicalië­n gevonden, berichtte de krant Washington Post. Bovendien lag er een dagboek waarin verwezen wordt naar een plan met de naam Operation Flash en nota’s die suggereren dat Christian en Tyler Toro (27) van plan zouden zijn geweest kinderen te vermoorden. Op een laptop stonden bouwplanne­n voor een bom. De politie heeft “vermoedeli­jk veel levens gered”, zei burgemeest­er Bill de Blasio. Over een mogelijk motief van het duo is niets bekend.

NEW YORK - Voormalig topman politievak­bond naar de rechter MECHELEN -

De raadkamer van Mechelen heeft vrijdag exNSPV-voorzitter Gert Cockx en zijn vrouw naar de rechtbank doorverwez­en. Het koppel zal zich moeten verantwoor­den voor onder meer valsheid in geschrifte, verduister­ing door een ambtenaar, belangenve­rmenging en passieve omkoping. Het onderzoek naar het koppel liep al sinds 2015, na een klacht van zijn voorganger Philip Van Hamme wegens vermeende frauduleuz­e praktijken bij de onafhankel­ijke politievak­bond. Het koppel zou vakbondsge­lden gebruikt hebben voor privédoele­inden. Cockx beschuldig­de op zijn beurt Van Hamme van een lastercamp­agne en wanpraktij­ken.(phu,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium