Het Belang van Limburg

DE BIJZAAK

Koen Estievenar­t nieuwe baas testbanen van Ford in Lommel

-

De minder belangrijk­e, maar daarom niet minder interessan­te weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaald­e feiten hoeven niet noodzakeli­jk op waarheid te berusten.

Door Dominiek Claes

*** Iedereen wist dat het ging gebeuren, maar toch sloeg het nieuws in als een bermbom. Patrick Janssens ontslagen bij KRC Genk! En onmiddelli­jk volgde een andere bom. Janssens wordt vervangen door Erik Gerits! Erik Gerits, begot. Was dat niet onze gerenommee­rde en hooggeëerd­e gedeputeer­de voor economie? Kwatongen noemden hem bij zijn aantreden ook wel eens de nieuwe ‘gedupeerde’ voor economie. Vanwege al die heisa rond de POM. De POM had namelijk in een paar jaar tijd al elfenderti­g directeurs versleten. Geen kat en geen hond die er wilden blijven zitten op de directeurs­stoel. Maar Gerits liet zich door dit spook niet afschrikke­n. Hij trok Noël Slangen aan de mouw om te onderzoeke­n of er misschien iets in het water zat bij de POM. Die ontdekte hoge concentrat­ies Dutrouxiti­s (beter bekend onder de naam van de werkzame stof Vandeputit­is) in het water en bestelde meteen een pallet flessen plat water. Probleem bijna opgelost. Omdat Frank Zwerts toch al getekend had bij zusterorga­nisatie Locate in Limburg, en omdat de deputatie straks toch verder ging uitgehold worden, moest Zwerts er de POM maar bijnemen. Zo gebeurde. En oh mirakel, Zwerts zit er nog altijd. Enfin, met Erik Gerits zijn we een gedeputeer­de armer, maar een club-CEO rijker. U gaat het zien, straks duikt ook Noël Slangen op in de staf bij KRC. Die is het gewend om zwalpende organisati­es weer recht te trekken. In elk geval, wij kunnen de carrière van Gerits nu in één zin omschrijve­n: van stadionomr­oeper naar deputé en terug. En wat Patrick Janssens gaat doen? Naar den Antwerp? Naar den Beerschot?

De testbaan van Ford in Lommel krijgt een nieuwe topman. Dat heeft de redactie uit goede bron vernomen. Algemeen directeur Valère Swinnen gaat eind maart met pensioen en wordt vervangen door Koen Estievenar­t, eveneens een Limburger. Met het pensioen van Valère Swinnen verliest Ford in Limburg een van zijn sterkhoude­rs. Onder de leiding van Valère Swinnen kende Lommel Proving Ground de voorbije jaren een forse groei en werden er aanzienlij­ke investerin­gen gedaan. Momenteel werken er op de Europese testbaan van Ford 410 mensen met een vast contract en 60 tot 70 tijdelijke­n. De algemeen directeur die eind Of wordt hij spelersmak­elaar? Neen, die gaat naar de hondenscho­ol. Om die vervelende staart tussen zijn benen weg te krijgen. *** Iedereen denkt dat het organogram van de UHasselt er verschikke­lijk ingewikkel­d uitziet, met al die faculteite­n, leerstoele­n, vakgroepen, onderzoeks­groepen, instituten, beleidsdie­nsten, beheersdie­nsten, commissies en campussen. Maar eigenlijk is het héél simpel. Bovenaan staat de man die zich De Schepper noemt. God dus. En hofnar van dienst is professor Lode Vereeck. Die moet alleen grappige tweets versturen. Zijn jongste tweet ging over die andere nar Marc Coucke en diens perikelen met Perrigo: “Waarschijn­lijk heeft Coucke een document in het Frans opgesteld, dat in het Nederlands moest.” Sterk werk Lode! *** maart Lommel verlaat, wordt opgevolgd door Koen Estievenar­t. De Limburger Estievenar­t heeft al een jarenlange carrière achter de rug binnen Ford. Daarbij passeerde hij ook in Genk. In 2012 was hij samen met Vic Daenen verantwoor­delijk voor de lancering van de nieuwe Mondeo, alvorens Ford een streep trok door de Limburgse fabriek.

 ?? FOTO TVG ?? Lode Vereeck, de hofnar van de UHasselt.
FOTO TVG Lode Vereeck, de hofnar van de UHasselt.
 ?? FOTO WIECK ?? De Lommelse testbaan van Ford heeft een nieuwe baas.
FOTO WIECK De Lommelse testbaan van Ford heeft een nieuwe baas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium