Het Belang van Limburg

“Vijf voor twaalf”

Ex-Kanarie Pieter Gerkens onderuit op Stayen

- Sven CLAES

STVV wist voor het eerst sinds 2010 nog eens de drie punten op Stayen te houden tegen een doodziek Anderlecht. Pieter Gerkens zat na afloop in zak en as, maar blijft hoopvol op een kentering. “Alleen door samen te werken, geraken we hier uit”, aldus de gewezen Kanarie. Het begin was nochtans veelbelove­nd voor paars-wit. “De eerste twintig minuten toonden we het beste spel, maar na het vuurwerkop­onthoud ontbrak de nodige scherpte. Anderlecht heeft momenteel niet de veerkracht om een situatie opnieuw om te keren. Het zou absoluut niet mogen. De supporters hebben daar een punt gemaakt, maar we roepen het over onszelf af dat we STVV in de wedstrijd brachten. We hebben de wil voor een kentering, maar het lukt ons niet. We waren veel te overhaast en dan verliezen we te veel de bal.”

Werkloze Steppe

“De teleurstel­ling is groot. We hebben met de volledige ploeg iets proberen te forceren, maar het lukte gewoon niet. Het balbezit was voor ons, maar daar koop je niets mee. Voetbal draait om het creëren van kansen en dat was absoluut niet het geval bij ons”, jammerde Gerkens nog. “Hoeveel ballen Kenny Steppe heeft moeten pakken? Goh, één à twee. Alleszins veel te weinig. Het is een probleem dat wekelijks blijft terugkomen. We werken hard tijdens de trainingen, maar op de wedstrijde­n komt het er op dit moment niet uit.”

De kleedkamer van Anderlecht heeft veel mentaal oplapwerk nodig. “Het is niet fijn om voor de zoveelste week op rij niets te creëren en tegendoelp­unten te slikken. Als spelersgro­ep moeten we onszelf hier zo snel mogelijk boven zetten. Het is vijf voor twaalf. We moeten het de volgende wedstrijde­n zelf forceren, want op dit moment ligt het volledig aan ons. Het is veel te weinig wat we brengen. Alleen door samen te werken geraken we hier uit”, besloot Gerkens.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Ook Pieter Gerkens besefte dat Anderlecht met kopzorgen huiswaarts keert.
FOTO ISOSPORT Ook Pieter Gerkens besefte dat Anderlecht met kopzorgen huiswaarts keert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium