Het Belang van Limburg

ORIGI VS. BAYERN

-

WOLFSBURG – BAYERN Origi met druk op de ketel

Kunnen de Belgen bij Wolfsburg iets forceren tegen de autoritair­e leider Bayern München? Doelman Koen Casteels en Houthalena­ar Divock Origi wacht in ieder geval een loodzware opdracht. Niet alleen treffen ze een ploeg die sinds 25 november alles gewonnen heeft, de eigen fans denken er op de koop toe aan om het begin van de thuiswedst­rijd te boycotten.

Met maar één zege in de laatste acht matchen is Wolfsburg ver weggezakt in de Bundesliga. De Wolven staan nog maar vier punten boven het nummer zestien Mainz. De fanatieke Wolfsburgf­ans van de Nordkurve zijn de sportieve malaise beu en willen zaterdag uit het stadion wegblijven tot de klok op 19 minuten en 45 seconden staat. 1945 is tevens het jaartal waarin de club werd opgericht.

XFEYENOORD – HERACLES Castro naar 2.160 minuten

De Limburgers in dienst bij Heracles, Dries Wuytens en Bram Castro, wacht zondag een zware klus. Op bezoek in de Kuip gaat de ploeg uit Almelo landskampi­oen Feyenoord te lijf, het nummer vier in de stand. De Rotterdamm­ers verloren in de competitie dit seizoen nog maar twee keer voor eigen volk, maar slechts twee keer eerder haalde een regerend kampioen minder punten dan Feyenoord nu. Maar ook Heracles draait een anoniem seizoen in de middenmoot. Na elf speeldagen staat het elfde. Doelman Bram Castro zal de handen vol hebben. De 35-jarige Kortessemn­aar werd gepromovee­rd tot nieuwe aanvoerder en dat voor het eerst in zijn lange carrière. Castro speelde dit seizoen alle minuten in de competitie – 2.070 om precies te zijn - en staat daarmee helemaal bovenaan in de statistiek­en van de Eredivisie. Op naar de 2.160?

XTORINO – JUVENTUS Dybala is terug

De titelstrij­d in de Serie A blijft ongemeen spannend. Juventus en Napoli lossen elkaar van geen vin en hebben al een kloof van veertien punten geslagen met het nummer drie, Inter. De Turijnse stadsderby zou daar wel eens veranderin­g in kunnen brengen. Beide teams trekken met een midweekse Europese match in de benen het weekend in en dat zou wel eens voor verrassing­en kunnen zorgen. Koploper Napoli – één punt meer dan Juve – ontvangt zondag staartploe­g SPAL wat op papier voor geen problemen zou mogen zorgen. Dan krijgt Juventus eerder op de middag een hardere noot te kraken. De Oude Dame gaat in de derby della Mole bij stadsgenoo­t Torino. Juve zal dat doen mét Paulo Dybala in de selectie. De Argentijn stond sinds januari aan de kant met een hamstringb­lessure maar is opnieuw fit.

X

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Origi en Wolfsburg zijn weggezakt naar plaats 13.
FOTO EPA-EFE Origi en Wolfsburg zijn weggezakt naar plaats 13.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium