Het Belang van Limburg

“Geen zin in wie-isfavoriet­spelletje”

-

Tuerlinckx:

De kapiteins zijn ook de ‘oudjes’ bij jullie ploeg. Beginnen jullie de leeftijd al te voelen?

Maan: “Ik voel vanalles, maar hoop dat het de leeftijd niet is. (lacht) We hebben allebei ons deel van blessures wel gehad. Tussen je 28ste en 32ste zou je op je top moeten zijn. Ik voel me ook superfit, behalve dat ik overal pijn heb na een wedstrijd.(schatert) Ik denk wel dat ik sterker ben dan de voorbije jaren.”

Tuerlinckx: “Vorig jaar heb ik serieus gesukkeld met mijn knie. Maar die blessure is voorbij en ik heb niet het gevoel dat de leeftijd me parten speelt. In een nu iets jongere ploeg is het wel confronter­end. Maar: het is nog altijd máár 30 hé.”

Zijn Roeselare en Maaseik de clubs waarbij jullie jullie carrière willen afsluiten?

Maan: “Ik heb nog 1,5 jaar contract. Ik hoef niet per se nog ergens in Polen te gaan spelen, maar waarom geen jaartje bij Ajaccio Corsica? (Grapt) Blijft Noliko voor de prijzen gaan en willen ze me er nog bij, bestaat de kans ook dat ik lekker in Maaseik blijf. Maar Hendrik, misschien wil jij wel terug naar Averbode hé? Die zijn opnieuw een topteam aan het bouwen.”

Tuerlinckx: “Daar wil ik in ieder geval afsluiten. Ze zitten voorlopig in eerste provincial­e, dus ik ga wel nog even moeten wachten. (knipoog) Ik heb nog 2,5 jaar contract. Heeft Roeselare een mooi team en pas ik nog in het plaatje, zeg ik geen nee. Maar dat zeg ik ook niet tegen een buitenland­s avontuur. Ik heb één jaar bij Perugia gespeeld, als jonge gast. Ik zou wel eens willen voelen hoe het is om als ervaren speler ergens anders een vaste waarde te zijn. Jelte en ik zitten in een gelijkaard­ige situatie, waarin ook ons gezin een belangrijk­e rol speelt.”

Hebben jullie genoeg verdiend om te renteniere­n?

Tuerlinckx: grapje. Het

“Absoluut! Nee, blijft volleybal. We Hendrik TUERLINCKX

Knack Roeselare hebben onze boterham verdiend en een soort back-up opgebouwd waarop we kunnen terugvalle­n moest het even moeilijker gaan na het volley. Meer niet.”

Maan: “Gelukkig hebben we allebei heel slimme vrouwen, die als wij klaar zijn met volleyball­en vol aan het werk kunnen. Dan zullen wij thuis wel een beetje op de kinderen letten.” (lacht)

Wat willen jullie na jullie carrière doen? Is trainer worden een optie?

Tuerlinckx: “Ik heb besloten om in april te beginnen met een cursus, vooral om het achter de hand te hebben. Verder spreekt een managersfu­nctie me wel aan. Er zijn bij sommige clubs mensen die een team samenstell­en, maar die daar niet de feeling voor hebben zoals Wout Wijsmans, Jelte of ik. Intussen word ik ook meer betrokken bij de transfers.”

Maan: “Zo’n trainerscu­rsus duurt ongeloofli­jk lang in België. Ik ben al drie jaar bezig en heb eigenlijk nog niks. Dus veel sterkte, Hendrik. (schouderkl­op) Vroeger dacht ik: ik wil coach worden. Toen kreeg ik Vital Heynen en dacht ik: nooit van m’n leven. (lacht) Daar steekt zo veel tijd en energie in. Maar moest het ooit beginnen kriebelen... Een trainer wordt soms ook ondergewaa­rdeerd. Joel levert prima werk, maar voor hetzelfde geld werd hij er na de moeilijke seizoensta­rt al uitgesodem­ieterd. Goed dat de club achter hem bleef staan.”

Jelte, je bent ook geïnteress­eerd in de zakenwerel­d?

Maan: “Ja, maar voorlopig is het maar een beetje slap gelul en heb ik nog geen idee welke richting ik uit zou willen. Laatst gaf ik een kleine speech op een businessav­ond, om iedereen te bedanken. Je kent dat wel, wat slap geouwehoer. Achteraf zei een sponsor: ik zou je zo als verkoper aannemen. Nu, ik kan een heleboel onzin verkopen, maar of ik dat met een product kan, weet ik niet.” (lacht)

Wat vinden jullie van elkaar als speler?

Tuerlinckx: “Ik haat het om tegen Jelte te spelen. We komen goed overeen naast het veld, maar erop en aan het net kan dat wel eens botsen. In het begin hoopte ik nog dat we ooit in hetzelfde team konden spelen. Voor mij is Maaseik praktisch gezien trouwens gemakkelij­ker. We hebben ook gesprekken gehad in het verleden. Maar een overstap zal ondertusse­n te gevoelig liggen.”

Maan: “Misschien eindig ik m’n carrière wel bij Averbode! Kijk, Hendrik doet ons al jarenlang enorm veel pijn. Als je de afgelopen jaren bekijkt is hij veruit de beste speler van de competitie. Samen spelen zou super zijn, al is er wel één probleem. Hendrik krijgt altijd veel ballen en dan blijft er zo weinig over voor mij (lacht).”

Als jullie een speler van Maaseik/Roeselare mochten kiezen, wie zou dat zijn?

Maan: “Als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor Van Hirtum. Hij heeft ons de voorbije jaren een paar keer van het veld geslagen. Al was hij de afgelopen tijd niet helemaal fit.”

Tuerlinckx: “Ik heb Bruno altijd interessan­t gevonden. Zelden slecht, een constante en verstandig­e speler.”

Wat vinden jullie van elkaars team dit seizoen?

Tuerlinckx: “Maaseik heeft veruit de sterkste ploeg van de laatste vijf jaar. Prima uitgebalan­ceerd, een mooie combinatie van ervaring en jong geweld. Qua mentalitei­t zit het juist en er is geloof in eigen capaciteit­en. Ik ga ze niet te veel bestoefen, maar het plaatje klopt.”

Maan: “Het wordt afwachten hoe zij hun fysieke problemen kunnen oplossen. De kracht van Roeselare is wel dat ze er altijd voor kunnen zorgen dat de tegenstand­er minder gaat spelen. Een groot verschil vind ik dan wel weer dat D’Hulst weg is. Het was een grote kracht om tussen twee setters af te wisselen. Maar wees maar zeker dat Roeselare er zal staan.”

Wie is er zondag favoriet?

Maan: “Ik heb me voorgenome­n om geen uitspraken te doen. Er wordt overal geluld over die favorieten­rol. Het is één wedstrijd, tussen twee sterke teams die aan elkaar gewaagd zijn. Ik heb ook geen zin om hier de underdog uit te hangen. De kansen zijn fiftyfifty.”

Jelte en ik komen goed overeen naast het veld, maar erop en aan het net kan dat wel eens botsen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium