Het Belang van Limburg

Hendrickx elfde na korte kür

-

Kunstschaa­tser Jorik Hendrickx en skeletoni Kim Meylemans werken zaterdag hun tweede en laatste competitie­dag af. Een plaats in de top 10 of zelfs een olympisch diploma (top 8) kan nog voor allebei, al is de marge voor fouten dan (heel) klein. Jorik Hendrickx zette een overtuigen­de korte kür neer. Met 84,74 punten bleef hij maar net onder zijn persoonlij­k record en tekende hij voor de elfde plaats in de tussenstan­d. “Dit is misschien mijn beste kür ooit, ik mag supertrots zijn op mezelf ”, klonk het na afloop. Hendrickx ligt alvast op schema om minstens even goed te doen als vier jaar geleden in Sotsji. Toen werd hij zestiende.

Kim Meylemans staat na haar eerste twee runs op plaats veertien. De 21-jarige skeletoni, vorig jaar vijfde op het WK, komt zaterdag opnieuw in actie voor de laatste twee runs. “Alles ligt dicht bij elkaar, het is nog niet gedaan”, hield Meylemans de moed erin. Kim Vanreusel werd 40ste in de slalom. Daarmee deed ze twee plaatsen minder goed dan Marjolein Decroix, die vrijdag met de slalom haar enige discipline op deze Spelen skiede. Skiloper Thierry Langer eindigde als 66ste in de 15km vrije stijl. “Met de tijd die ik op de winnaar verlies, ben ik tevreden.” Snelschaat­sster Jelena Peeters werd tiende (op twaalf deelneemst­ers) in de 5 km.

Bob gevonden

Vier dagen voor de start van de competitie hebben de Jamaicaans­e vrouwen een bobslee gevonden. Een Jamaicaans­e bierproduc­ent zal de nieuwe bob schenken. Op de Olympische Spelen zijn twee Zwitserse freestyles­kiërs getroffen door het besmetteli­jke norovirus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium