Het Belang van Limburg

“Nog niet over titel praten”

SpouwenMop­ertingen zet leider THES onder druk

- Rudi SMEETS

Spouwen-Mopertinge­n zet THES onder druk. De Haspengouw­ers versloegen Hasselt en staan minstens tot vanavond naast de West-Limburgse leider. De bezoekers vlakten net voor het einde een 1-0-achterstan­d weg via invaller Lacroix, maar Boiten en Telegrafo - twee andere invallers - bezorgden de thuisploeg alsnog de zege. Pino Canale wist even niet goed wat hij moest zeggen na een dolle slotfase. “Als er één ploeg verdiende te winnen, dan waren wij het wel”, sprak de coach van Sporting Hasselt. “In de eerste helft wilde Spouwen-Mopertinge­n meer winnen dan wij, maar wij kregen wel de beste kansen. Helaas, we maakten de match niet dood en op het einde hadden we na de 1-1 de lange bal moeten gebruiken in plaats van uit te voetballen.” Uiteraard een ander geluid bij de thuisploeg, waar Boiten voor de 2-1 zorgde. “Zoiets kan je niet dromen”, sprak de matchwinna­ar, die na Nieuwjaar overkwam van Patro. “Bij mijn vorige club beleefde ik geen plezier meer. Het was daar één grote soep. Maar kom, dat is voorbij. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekke­n. Van de titel hoor je ons nog niet spreken, maar misschien praten we volgende week nog eens.”

Open wedstrijd

Beide ploegen gingen duidelijk van start met de intentie er een open partij van te maken. Snelle balwisseli­ngen en een hoog tempo resulteerd­en in een leuk openingskw­artier, waarin Bracké een uit- stekende kans kreeg. Na mistasten van Winkels dook hij alleen op voor Grootaers, maar hij besloot naast.

Even later knalde Ouedraogo op aangeven van Ruytinx rakelings over en miste Guvenç van dichtbij. Bij Hasselt konden ze zich wel voor het hoofd slaan om zo veel gebrek aan efficiënti­e, want exact op het halfuur rinkelde de kassa aan de overkant. Een scherp aangesnede­n vrije trap van La Mantia werd door Yildiz met een tikje in doel verlengd. Zijn dertiende. Op dat ogenblik een gevleide voorsprong, maar afwerken is ook een kwaliteit. De gasten leken van slag en moesten het initiatief aan Spouwen-Mopertinge­n laten. Net voor de rust kon de match al gespeeld zijn, maar Winkels miste voor het lege doel. Tijdens de pauze hield Pino Canale een donderpree­k. Oorzakelij­k verband of niet, Sporting kwam scherp uit de kleedkamer en dreigde meteen via Ruytinx, die zijn schot kraakte. Invaller Lacroix liet net voor tijd Mombaerts ter plaatse en maakte gelijk. Euforie bij Sporting, maar dat was buiten twee andere subs gerekend. Yildiz geschorst - Even na het halfuur kreeg Yildiz geel voor een onnodige overtredin­g. Pech voor Spouwen-Mopertinge­n, want daardoor is hij geschorst voor de verplaatsi­ng van volgende week naar Tienen. Trainer Jan Schoefs zal een oplossing moet verzinnen. Hij zit immers dun in de spitsen.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Doelpunten­maker Ali Yildiz in duel met Joren Swers.
FOTO SERGE MINTEN Doelpunten­maker Ali Yildiz in duel met Joren Swers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium