Het Belang van Limburg

“Er staat een blok achter ons”

Domenico Grossi en Domenico D’Arnese over revival van Park

- Jos CASTERMANS

Ondanks de één op dertig bij de start van de competitie, bleef de gedachte steeds aanwezig dat promovendu­s Park meer voorstelde dan uit de cijfers bleek. En zie: de laatste weken (14 op 18) is het team uit Houthalen-Oost aan een zodanige klim begonnen, dat er van degraderen nog nauwelijks sprake is. “Wij hebben een ploeg voor de middenmoot. Het behoud gaat geen probleem zijn”, zeggen Domenico Grossi en Domenico D'Arnese in koor.

Tegen ploegen die al jaren in eerste spelen hebben we laten zien dat we een ploeg zijn voor de middenmoot

Domenico GROSSI

Iedereen kent ze intussen, de zeer snelle flankaanva­llers van Park. Nu ja, flankaanva­llers is tegenwoord­ig niet altijd meer correct, want coach Mertens durft ze al eens met andere opdrachten opzadelen.

“Zo lang wij samen spelen, stond hij op rechts en ik op links”, zegt Grossi (25). “Zo zijn we het seizoen ook begonnen. Maar de coach probeert soms eens iets uit. Ons al eens meer centraal achter de diepe spits gezet of, zoals het laatste half uur tegen Herk, samen diep in de spits. Maar in Vlijtingen liep dat niet echt goed. Toen bracht hij Jan De Man in en verhuisden wij weer naar de flanken.” D’Arnese: “In de spits vinden we mekaar blindeling­s. We krijgen er ook een vrije rol. Op voorhand weten we niet waar we moeten spelen. Maar uit de donderdagt­raining kunnen we het vaak toch afleiden.”

Grossi: “Vroeger lag het accent meer op ons verdedigen­d werk. Nu doen we dat ook nog, maar onder Mertens zijn we meer aanvaller geworden.”

D’Arnese: “In het begin van de competitie hebben we ook maar enkele zwakke matchen gespeeld. We creëerden telkens veel kansen, maar we werkten niet af. Nu staat er ook een goed blok achter ons. Een scherpe verdedigin­g, een middenveld dat hard werkt en een keeper die punten pakt. Dan voel je als aanvaller ook goed. Na die één op dertig ga je aan degradatie denken, maar als je éénmaal in eerste hebt gespeeld, wil je niet meer terug naar tweede. Nu, dit gaat geen probleem zijn. We moeten nog tegen bijna alle ploegen onderaan en die matchen moeten ons dichter bij het behoud brengen.” Grossi: “Als je plots tien punten achter staat, begin je je toch wel ongerust te maken. Maar nu niet meer, want we hebben tegen ploegen die al jaren in eerste spelen laten zien dat we een ploeg hebben voor de middenmoot.” Volgens D’Arnese heeft Park tegen Zepperen Brustem iets recht te zetten. “Voor onszelf en ook voor de hulpcoach, die moest overnemen na het ontslag van de vorige trainer. We verloren de heenmatch met 5-1.”

Grossi: “Maar Zepperen Brustem is nu ook opnieuw goed bezig. Het kan dus alle kanten uit.” Nog dit: D’Arnese verdient de kost als salesmanag­er bij Climapulse in Hasselt. Hij voetbalde bij RC Genk, Kermt-Hasselt, Zonhoven VV en Runkst. Hij blijft bij Park ondanks twee aanbieding­en van reeksgenot­en. “De sfeer is hier zoals ik ze nergens heb meegemaakt. En financieel mogen we ook niet klagen.” Grossi is magazijnie­r bij Dôme Deco in Dilsen. Hij speelde bij Park, Turkse Rangers, HeusdenZol­der, Hades en Bree. “Twee eersteprov­incialers hebben ook mij niet kunnen overtuigen. Ik blijf bij Park.”

 ?? RAYMOND LEMMENS ?? Domenico Grossi en Domenico D’Arnese: “Wij vinden elkaar blindeling­s.”FOTO
RAYMOND LEMMENS Domenico Grossi en Domenico D’Arnese: “Wij vinden elkaar blindeling­s.”FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium