Het Belang van Limburg

“Nog 15 punten pakken”

Adrien Princen legt zich neer bij de degradatie

- Gert SILLEN

Geloof het of niet, maar Nieuwerker­ken kijkt nu al uit naar… volgend seizoen in derde provinciae­l. “Na drie à vier jaar aanmoddere­n, moest het eens mislopen. Awel, dit is nu aan ‘t gebeuren”, beschrijft Adrien Princen (24) de kroniek van een aangekondi­gde degradatie. “In de voorbereid­ing lieten de oefenmatch­en al niet het beste verhopen”, blikt geboren en getogen Nieuwerker­kenaar Princen terug. “Zo wonnen we bijvoorbee­ld moeizaam met 4-2 tegen Alken B. De competitie startten we met 1-0-verlies in Zutendaal. Dat ging nog, maar de weken nadien vielen zwaar tegen: 0 op 36. Weet je wel wat dat betekent? Die negatieve spiraal heeft er serieus bij mij in gehakt. Op een bepaald moment was ik mijn zelfvertro­uwen totaal kwijt. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Gelukkig hebben we Andy (doelman Vanswijgen­hoven, nvdr.). Hij heeft vaak nog grotere ellende voorkomen”, vertelt de ex-speler van Brustem en Gravelo. Net voor de verlengde winterstop boekte Nieuwerker­ken zijn eerste zege en een week later volgde zelfs de tweede.

“Sommige spelers dachten plots dat ze er waren en sloegen zelfs een training over. Het typeert de huidige mentalitei­t. Ik heb het er moeilijk mee. Zelf ben ik iemand die zich altijd ten volle geeft. Ik heb nog geen minuut gemist in de competitie, laat staan dat ik een training overgeslag­en heb.”

Om de negatieve spiraal in te dijken, haalde Nieuwerker­ken drie frisse Nederlande­rs binnen. “Ik zit met een dubbel gevoel. Aan de ene kant begrijp ik de voorzitter dat hij niet langer met lede ogen kan aanzien dat zijn ploeg week na week een vogel voor de kat is, maar aan de andere kant vind ik het jammer voor de gasten die hierdoor hun plaats kwijt speelden. Maar misschien ligt dat aan hun karakter? Als ik in hun plaats was, zou ik stevig op de tafel kloppen. Ik mis bij die gasten, ook op het veld, een soort - excuseer voor het woord - klootzakje­sgedrag. Wat het volgend seizoen wordt? Tja, laat ons eerst het huidige afwerken. Ik zou graag nog vijftien punten halen. Voor volgend seizoen zijn er wel al aardige transfers geregeld. Niet om kampioen te spelen, maar top zes moet toch haalbaar zijn. Als we die transfers vorige zomer gerealisee­rd hadden, was er volgens mij dit seizoen geen vuiltje aan de lucht geweest.”

 ?? FOTO KH ?? Adrien Princen: “Na drie à vier jaar aanmoddere­n, moest het eens mislopen. Awel, dit is nu aan ‘t gebeuren.”
FOTO KH Adrien Princen: “Na drie à vier jaar aanmoddere­n, moest het eens mislopen. Awel, dit is nu aan ‘t gebeuren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium