Het Belang van Limburg

“Ik spreek met de voeten”

- Ben SAELMANS

In 4C speelt E. Mechelen a/d Maas B dit weekend gastheer voor titelfavor­iet Dilsen. De bezoekers hebben samen met Bokrijk een bonus van acht punten, maar daar kan dit weekend al veranderin­g in komen. Dringend tijd voor actie, zo denkt clubtopsch­utter Gilles Hinoul er in ieder geval over. “Het zal een hele moeilijke wedstrijd worden, maar we zijn er klaar voor. Dilsen won de heenmatch, maar wij hebben ondertusse­n toch wat stappen voorwaarts gezet als team. Voor ons is vanaf nu iedere wedstrijd een finale, want we kunnen ons geen puntenverl­ies meer veroorlove­n. Ik verwacht een zeer intense topper en denk dat de ploeg die de score opent wel eens dicht bij de overwinnin­g kan zijn”, zegt de 20-jarige aanvaller, die aan zijn eerste seizoen bij E. Mechelen a/d Maas bezig is. “Ik ken assistent-trainer/leerkracht Kevin Czornyj van in de tijd dat ik school liep aan het lyceum in Genk. Na enkele testwedstr­ijden en goede gesprekken met de toenmalige trainer Dennis Hamers heb ik getekend bij de club. Ik ben gekomen met de ambitie om te spelen voor de A-ploeg, maar in de voor-

Gilles HINOUL bereiding werd al snel duidelijk dat ik mij moest richten op de B-ploeg. Ik heb mijn hoofd niet laten hangen en laat mijn voeten spreken. Ik onderhoud een goede band met de staf. Ik ben nog jong en besef dat ik nog wat werkpunten heb. Voor de jaarwissel­ing kende ik even een mindere periode, maar nu ben ik helemaal terug en klaar om in de resterende wedstrijde­n nog belangrijk te zijn voor de ploeg”, vervolgt Hinoul, die toch al 25 keer raak trof. In zijn eerste seizoen als basisspele­r is hij nog steeds in de running voor drie prijzen: de trofee van Speler van het Jaar, de prijs van topschutte­r en de titel met zijn ploeg.

“Moest ik op mijn twintigste op de tweede plaats eindigen in het referendum Speler van het Jaar, dan zou dat natuurlijk mooi zijn. Maar iedereen wint graag, ook al weet ik dat het moeilijk zal worden om Hofmeijer bij te benen”, besluit de student marketing.

Voor de jaarwissel­ing kende ik even een mindere periode, maar nu ben ik helemaal terug

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium