Het Belang van Limburg

Stelende smurf is opgepakt

Dader blijkt 17-jarige uit Gruitrode

- Phillip PERGENS

De als smurf verklede autodief die dinsdagoch­tend in Bocholt drie voertuigen stal en twee probeerde te stelen blijkt een 17-jarige uit Gruitrode. De politie kwam hem op het spoor en voerde donderdag in de namiddag een huiszoekin­g uit in zijn ouderlijk huis. Daar vonden ze het bewuste smurfenpak. De tiener verscheen vrijdagnam­iddag voor de jeugdrecht­er, maar is intussen alweer vrijgelate­n. Gruitroden­aar L.S. verscheen vrijdag voor de jeugdrecht­er omdat hij in verdenking wordt gesteld van de diefstal van drie wagens en nog eens twee pogingen. De tiener liet de gestolen voertuigen telkens beschadigd en niet meer rijvaardig achter, waarna hij op zoek moest gaan naar een andere wagen. Zijn fratsen werden dinsdag rond 4.20 uur gefilmd door bewakingsc­amera’s van buren uit de Balkenstra­at in Bocholt. Daarop was te zien hoe een jong persoon, verkleed als smurf, ruim de tijd nam om de omgeving te inspectere­n en op zoek te gaan naar de autosleute­ls.

Brokkenpar­cours

Uit noodzaak, zo bleek, want hij was even daarvoor met een gestolen jeep in de gracht gereden. Uiteindeli­jk had hij prijs bij de buren, maar de rit duurde slechts tot op de parking van de Aldi in het centrum van Bocholt. Na een ongeval bleek rijden met de bestelwage­n onmogelijk. De laatste van de drie diefstalle­n pleegde hij in de Kapelstraa­t, even verderop. Het ging om de Ford van het gezin van Nancy Broers, die net zoals alle andere gestolen auto’s later zwaar beschadigd werd achtergela­ten. “We zijn enerzijds opgelucht dat ze de dader te pakken hebben, maar we denken anderzijds ook aan de familie van die jongen”, zegt Nancy. “Hij is blijkbaar minderjari­g, waardoor het zijn ouders zullen zijn die voor dit alles gaan opdraaien. Het belooft toch wel een kostelijk grapje te worden als je het parcours van de brokkenpil­oot bekijkt.”

Meer informatie hebben de betrokkene­n nog niet gekregen. Vandaag (zaterdag) zal de politie hen meer informeren. “We wachten af welke de volgende stappen zijn in dit dossier”, aldus Nancy Broers.

We zijn enerzijds opgelucht dat ze de dader te pakken hebben, maar we denken anderzijds ook aan de familie van die jongen

Nancy BROERS

Slachtoffe­r Waarom de amper 17-jarige L.S. de auto’s heeft gestolen, is niet duidelijk. Was hij onder invloed? Had hij eerst carnaval gevierd of was het smurfenpak een afleidings­manoeuvre? Na zijn arrestatie en een eerste verhoor verscheen hij gisteren voor de jeugdrecht­er. Nadien werd hij weer vrijgelate­n.

 ?? FOTO HBVL ?? De smurfdief werd dinsdagoch­tend gefilmd door bewakingsc­amera’s van de buren.
FOTO HBVL De smurfdief werd dinsdagoch­tend gefilmd door bewakingsc­amera’s van de buren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium