Het Belang van Limburg

“Uit coma vroeg hij meteen of de winkel weer open was”

Bakker Kevin Vanhamme wacht lange revalidati­e na brand

- Koen LUTS

Een week na de ontploffin­g van zijn oven ligt bakker Kevin Vanhamme (30) uit Lummen nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het UZ Leuven. “Hij is wel aan de beterhand”, zegt zijn vader Rudi Vanhamme (59). “Het eerste dat hij wilde weten toen hij uit coma ontwaakte, was of de winkel open was. Helaas zal de bakkerij nog een tijdje gesloten zijn, maar Kevin wil de zaak opnieuw opstarten en zodra zijn revalidati­e achter de rug is, zal ik hem daarbij helpen.” Kevin Vanhamme was vorige week vrijdag net begonnen met brood te bakken toen opeens de oven ontplofte. “Alles gebeurde in een fractie van een seconde”, zegt vader Rudi Vanhamme. “De brander van de oven wordt vier keer per jaar onderhoude­n. Toch schoot er die nacht opeens een steekvlam net naast Kevin door en dat is zijn geluk geweest. Als die vlam hem had geraakt, dan had hij het niet overleefd. Na de knal ontstond een korte maar hevige brand. Kevin spoot nog een brandbluss­er leeg, maar kreeg het vuur niet gedoofd. Daarbij liep hij eerstegraa­ds brandwonde­n op in zijn gezicht en tweedegraa­ds brandwonde­n op zijn benen, armen en handen. Daarna is hij de buren gaan verwittige­n. Gelukkig heeft buurvrouw Gerda Kevin in de douche gezet. Vermoedeli­jk zullen operaties niet nodig zijn, maar het genezingsp­roces zal nog een hele tijd duren. Hij voelt zich schuldig, maar volgens het parket ging het om een ongeval. Alles was wettelijk in orde en er was geen kwaad opzet in het spel.”

Hij schreef met zijn vinger het woord ‘buren’ op mijn arm. Toen ik zei dat alles goed was met onze buren, kreeg hij tranen in de ogen. Het was een enorme opluchting voor hem

Rudi VANHAMME vader slachtoffe­r

 ??  ?? De bakkerij met links de ontplofte oven. Een steekvlam schoot langs bakker Kevin door. “Dat is zijn geluk geweest”, zegt vader Rudi Vanhamme. “Als die vlam hem had geraakt, had hij het niet overleefd.”
De bakkerij met links de ontplofte oven. Een steekvlam schoot langs bakker Kevin door. “Dat is zijn geluk geweest”, zegt vader Rudi Vanhamme. “Als die vlam hem had geraakt, had hij het niet overleefd.”
 ?? Foto ZB ?? Rudi Vanhamme
Foto ZB Rudi Vanhamme
 ?? FOTO KLU ??
FOTO KLU

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium