Het Belang van Limburg

Inwoners mogen naam kiezen voor nieuw gemeentehu­is

-

In het nieuwe administra­tief centrum is de afwerking volop aan de gang. De werken zitten op schema zodat begin oktober het lint geknipt kan worden. Het gemeentebe­stuur vindt dat dit nieuwe gebouw ook een nieuwe naam verdient, vandaar een oproep aan de inwoners om een voorstel in te sturen. “Tot 6 april kunnen de inwoners van Leopoldsbu­rg hun voorstel kwijt via de website van de gemeente of op papier. Een jury zal wikken en wegen en een shortlist opmaken waaruit dan uiteindeli­jk de naam gekozen wordt. Tijdens het openingswe­ekend begin oktober zal de nieuwe naam officieel bekendgema­akt worden en vanaf dan zal deze benaming in alle officiële communicat­ie gebruikt worden”, verduideli­jk burgemeest­er Wouter Beke (CD&V). “We hopen op een aparte, originele naam. Of het iets wordt in de aard van Het Huis van de Burger of het Spiegelpal­eis of een echte naam dat zien we wel. Wij rekenen op veel creativite­it van onze inwoners.” Ondertusse­n is men binnen de glazen constructi­e die achter het authentiek­e gedeelte werd opgetrokke­n volop bezig met de afwerking zodat ook hier een aantal concepten concreet vorm krijgt. De buitenmure­n van het voorste gedeelte uit de jaren 1850 bleven behouden en de binnenruim­te werd heringeric­ht tot een open monumental­e inkomhal die reikt tot de nok van de torenconst­ructie. Dit gedeelte zal vooral een ontmoeting­sruimte zijn. Van daaruit gaat het dan naar de nieuwbouw met heel veel glas waarin het silhouet van het oude gedeelte weerspiege­ld wordt. In de nieuwe ruimtes, met opvallend veel aandacht voor energiebes­parende technieken, zal ook de dienstverl­ening aangepast worden. “Wij willen een klantvrien­delijke dienstverl­ening waarin meer op afspraak gewerkt zal worden. Dat voorkomt lange wachtrijen en hierdoor kunnen de dossiers ook persoonlij­ker behandeld worden.”(sb)

 ?? FOTO SB ?? “We hopen op een aparte, originele naam. Of het iets wordt in de aard van Het Huis van de Burger of het Spiegelpal­eis of een echte naam dat zien we wel”, zegt burgemeest­er Beke.
FOTO SB “We hopen op een aparte, originele naam. Of het iets wordt in de aard van Het Huis van de Burger of het Spiegelpal­eis of een echte naam dat zien we wel”, zegt burgemeest­er Beke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium