Het Belang van Limburg

Na een relatie van zeven jaar hebben Jennifer Aniston (49) en Justin Theroux (46) besloten uit elkaar te gaan.

- Nele COUNE

Rachel uit ‘Friends’ heeft haar Ross duidelijk nog niet gevonden, want er is een einde gekomen aan haar huwelijk met de Amerikaans­e acteur Justin Theroux. Aniston en Theroux maakten het nieuws van de breuk bekend via een statement. “Deze beslissing hebben we gezamenlij­k en liefdevol genomen eind vorig jaar”, schrijven ze. “We zijn twee beste vrienden die besloten hebben om als koppel onze eigen weg te gaan, maar we kijken ernaar uit om onze gekoesterd­e vriendscha­p voort te zetten.” “Normaal zouden we dit privé houden, maar omdat de roddelindu­strie een mogelijkhe­id om te speculeren en te verzinnen niet kan weerstaan, willen we de waarheid op deze manier overbrenge­n. Alle andere dingen die over ons verschijne­n, komen niet rechtstree­ks van ons en zijn iemand anders fictieve verhaal. Bovenal zijn we vastberade­n om ons diep respect en onze liefde voor elkaar te behouden.”

Een reden voor de split geven ze dus niet, maar de Amerikaans­e pers hintte er al een tijdje op dat het steeds moeilijker leek voor Aniston en Theroux om veel tijd met elkaar door te brengen. Hij verbleef meestal in zijn appartemen­t in New York, terwijl zij de meeste tijd doorbracht in hun huis in Los Angeles. Maar als ze wel samen waren, leken ze altijd heel verliefd en gelukkig waardoor het nieuws van de scheiding voor velen als een verrassing kwam. Officieel is de scheiding wel nog niet aangevraag­d.

Verzoening

De twee acteurs leerden elkaar in 2007 kennen toen Jennifer een bezoekje bracht aan haar goede vriend Ben Stiller op de set van ‘Tropic Thunder’, waaraan Theroux meeschreef. Pas nadat ze in 2011 samenspeel­den in de komedie ‘Wanderlust’ kregen ze iets met elkaar. Op Justin zijn 41ste verjaardag kreeg hij volgens een officiële mededeling het mooiste cadeau: Jennifer had toegestemd met hem te trouwen. In augustus 2015, iets voor de derde verjaardag van hun verloving, huwden de twee tijdens een geheime ceremonie in hun huis in Bel Air. Maar een derde huwelijksv­erjaardag komt er dus niet meer. Het is al het tweede huwelijk van Aniston dat met een scheiding eindigt. Van 2000 tot 2005 was ze getrouwd met Brad Pitt. Nadien had ze nog relaties met Vince Vaughn en John Mayer. Voor Justin Theroux wordt het zijn eerste scheiding. Voor zijn relatie met Jennifer was hij wel veertien jaar samen met haarstylis­t Heidi Bivens.

Brad Pitt

Hoewel vele fans van de ‘Friends’-actrice het spijtig vinden dat er een einde komt aan

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium