Het Belang van Limburg

Programmaw­issel moet voorjaar van VIER nieuw leven inblazen

- Raymond DE CONDÉ

Om met de concurrent­ie te kunnen wedijveren, gooit de zender zijn maandagpro­grammatie alvast om. Bij VIER blijft het wachten op de terugkeer van ‘De Mol’. Vorig jaar werd het razendpopu­laire programma eerder op de kijker losgelaten, maar ondanks de uitstekend­e kijkcijfer­s moest het paradepaar­dje van VIER het toch afleggen tegen ‘Blind Getrouwd’. Daarom werd ‘De Mol’ dit keer uitgesteld tot wanneer het Vlaamse publiek over een aantal weken weet hoe het de vijf koppels van ‘Blind Getrouwd’ is vergaan. Het is een begrijpeli­jke strategie want ‘Bartel in het Wild’ blijkt alvast geen partij voor ‘Blind Getrouwd’ op VTM en ‘Politie 24/7’ op Eén. Daarom grijpt VIER aanstaande maandag in en zal eerst ‘Control Pedro’ worden uitgezonde­n en pas daarna ‘Bartel in het Wild’, dat dan tegenover het nieuwe Eén-programma ‘Kinderkopk­es’ en ‘De Infiltrant’ op VTM komt te staan. Overigens trekt Bartel Van Riet maandag door de kloven en ravijnen van Albanië met Pedro Elias en Barbara Sarafian, die ook een rol heeft in ‘De Infiltrant’.

Karen

Op dinsdagavo­nd kan VIER rekenen op gevestigde waarde ‘Topdokters’, dat bijna een half miljoen trouwe kijkers heeft de avond zelf. Daar komen er de volgende dagen nog zo’n 200.000 uitgesteld bij. ‘Leeuwenkui­l’ moet het later op de avond stellen met minder dan de helft. Maar een programma over ondernemen mikt ook niet direct op de grote massa. Op woensdagav­ond heeft VIER zich kennelijk misrekend omtrent de aantrekkin­gskracht van Karen Damen. Zij moet het dit keer doen zonder haar klankbord James Cooke en is bezig aan een missie waar het grote publiek niet meteen een boodschap aan heeft. De meeste mensen lijken te denken: maak die plaat maar, we zullen wel eens luisteren als ze klaar is. Er zijn op woensdagav­ond aanmerkeli­jk meer kijkers geïnteress­eerd in de duels die Saartje Vandendrie­ssche aangaat met de mannen op Eén en in de perikelen van Van As & zonen op VTM, om nog maar te zwijgen van de toverkunst­en die Ronaldo en Neymar woensdagav­ond demonstree­rden in het stadion van Real Madrid.

Römantiek

Daar leed ook de tweede aflevering van ‘Gent West’ onder. Maar fictie wordt later nog wel uitgesteld bekeken, voor reality als ‘Karen maakt een plaat’ is dat veel minder het geval. “We bekijken hoe het op woensdagav­ond de komende weken evolueert,” zegt woordvoerd­er Kristof Demasure. Op donderdaga­vond lijkt de programmer­ing in de juiste plooi te zitten met het leuke ‘Hotel Römantiek’, dat er in zijn tweede week ineens 100.000 kijkers bijkreeg de avond zelf, en de memoires van ‘Ex-gangster’ Danny Vanhamel. De eerste aflevering presteerde ondermaats, de tweede deed het een stuk beter en was ook een stuk boeiender om te volgen omdat je een beter beeld kreeg van de rare vogel die in Lummen woont.

Temptation

Op VIJF is ‘Temptation Island’ inmiddels bezig aan het beste seizoen tot nog toe, met bijna een half miljoen kijkers. Het verleiding­sprogramma scoort vooral hoog bij vrouwen en werpt zich op als een jaarlijkse vaste waarde voor de vrouwenzen­der.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium