Het Belang van Limburg

Vuurwerk op Stayen

AKPOM BEZORGT PAARS-WIT NOG MEER KOPZORGEN

- Marnik GEUKENS

STVV heeft zijn uitzonderl­ijke zes op zes tegen Anderlecht beet. Aanwinst Chuba Akpom zorgde met een verrassend­e uithaal voor een feestje op Stayen (1-0) en duwde de ontstellen­d zwakke Brusselaar­s (3 op 15!) nog dieper in het moeras. STVV mag daarentege­n nog steeds dromen van play-off 1, al oogt het programma (Oostende-Charleroi-Club Brugge) nog loodzwaar. Maar niemand van de feestende meute die daar gisteravon­d van wakker lag.

Terwijl Hein Vanhaezebr­ouck verrassend Morioka op de bank liet, sleutelde Jonas De Roeck flink aan zijn elftal. Met Goutas, Asamoah en Dussaut kwamen niet alleen drie nieuwe namen in de ploeg ten nadele van Botaka, Vetokele en de geschorste Kitsiou. De Truiense coach gooide ook zijn veldbezett­ing om: tussen een driemansde­fensie en eenzame spits Akpom liepen vooral erg veel middenveld­ers. Legear en De Sart mochten vrij infiltrere­n, laatstgeno­emde pakte al snel uit met een snoeiharde voorzet. De inlopende Akpom slaagde er net niet in om van dichtbij de plaatsteli­jke supporters­harten te veroveren. Het zou slechts uitstel van executie betekenen...

Akpom scoort

Akpom zag alle aandacht nog even naar Tribune Zuid gaan. Het vuurwerk van de bezoekers kwam immers jammer genoeg uit het supporters­vak. Ref Verboomen moest uit veiligheid­soverwegin­gen de wedstrijd zelfs tien minuten stilleggen. De afkoelings­periode kon een ondermaats paars-wit niet inspireren. Zonder geblesseer­den als Onyekuru, Kara en Trebel en de geschorste­n Kums en Dendoncker was de spoeling bijzonder dun geworden. Combinatie­s bleven uit, met lage ballen wist het stevige Truiense trio achterin wel raad.

Dus nam Chuba Akpom het heft in handen. De pijlsnelle huurling van Arsenal sloeg op het half uur toe uit het niets. Een versnellin­g werd gevolgd door een verrassend­e uithaal. De schuiver van op bijna 30 meter vond perfect de linkerbene­denhoek en verraste Sels: 1-0.

Akpom mist

Anderlecht hing in de touwen, het stak voor rust welgeteld één aanval in mekaar. Bruno zag zijn knal op het afleggertj­e van Teodorczyk stranden op de billen van Asamoah.

Op slag van rust kregen de bezoekers ei zo na het nekschot. Eén week nadat een discutabel­e handsbal STVV de das had omgedaan in Gent, legde Verboomen de bal op de stip voor zeer betwistbaa­r hands van Sa. De centrale verdediger kreeg de voorzet van De Sart waarschijn­lijk buiten de grote rechthoek tegen de arm. Akpom zag zijn kans op een onvergetel­ijk thuisdebuu­t schoon en zette zich achter de elfmeter. Hij kwam niet verder dan een plaatsbal binnen het bereik van Sels.

Zes op zes

De strafschop­misser zou de Kanaries niet zuur opbreken. De thuisploeg bleef goed druk zetten op de kwakkelend­e landskampi- oen en kwam na rust nog nauwelijks in gevaar. De enige dreiging kwam op stilstaand­e fases, Lokonga kopte een door Spajic verlengde bal pal in de handen van Steppe. Dan waren de prikken van STVV een stuk gevaarlijk­er. Vooral Legear voelde zich goed in zijn vrije rol en dook voortduren­d in de rug van Obradovic. Een scherpe voorzet bereikte, zoals in de beginfase van de wedstrijd, net niet de inlopende Akpom. Ook Asamoah liet op aangeven van invaller Vetokele een kans op de verlossend­e 2-0 knullig schieten. De tweede zege van het seizoen tegen een hulpeloos Anderlecht, dat niet eens in de buurt van een slotoffens­ief kwam, werd echter niet meer in gevaar gebracht.

Zes op zes tegen paars-wit, na de vier op zes tegen Genk en Standard: de hoed van De Roeck staat vol pluimen. Ook de hoop op play-off 1 krijgt minstens een week lang nieuw leven.

Zes op zes tegen paarswit, na de vier op zes tegen Genk en Standard: de hoed van De Roeck staat vol pluimen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium