Het Belang van Limburg

Tuerlinckx kraakt Maaseikse bekerdroom

Maaseik ontgoochel­t en pakt naast de beker

- Rob KWANTEN

De Beker van België is opnieuw voor Roeselare. Een matig Noliko Maaseik slaagde er niet in een vervolg te breien aan de successen van de laatste weken. Het verspeelde in de vierde set een riante voorsprong en bood Roeselare door enkele opslagmiss­ers de op een presenteer­blaadje aan. Dé man van de namiddag was Hendrik Tuerlinckx. De Knack-captain was niet af te stoppen en verzamelde 24 punten. “In deze omstandigh­eden kan Hendrik altijd een tikkeltje meer”, aldus coach Emile Rousseaux. 10.000 toeschouwe­rs in een sfeervol Sportpalei­s. Een beter kader voor een volleybalw­edstrijd is haast niet denkbaar. Maar de omstandigh­eden hadden een impact op het spel van Noliko Maaseik, dat Roeselare eerder dit seizoen al 3 keer verslagen had. Set één was een dubbeltje op zijn kant. Bij 18-18 sloeg Coolman met 2 aces op rij de beslissend­e kloof. Met een block op Cox trok hij de set binnen.

Het zou niet de namiddag van Jolan Cox worden. Midden tweede set haalde Banks hem naar de kant ten voordele van Gevert. De Antwerpena­ar reageerde met een wegwerpgeb­aar in de richting van zijn coach. Even afkoelen was de boodschap. Bij 23-23 kwam Cox weer in het veld en zette hij Maaseik prompt op setbal. Een misser van Coolman hing de bordjes weer gelijk.

Over set drie kunnen we kort zijn:

cup

Emile ROUSSEAUX Noliko werd overklast. Roeselare speelde foutloos. Libero Dejonckhee­re stond als een huis, Van De Velde pakte in het midden uit met enkele stevige blocks. Tuerlinckx vlamde de Maaslander­s aan diggelen. “Onze kapitein was vandaag fenomenaal”, reageerde Roeselare coach Rousseaux. “In deze omstandigh­eden kan Hendrik altijd een tikkeltje meer. Wij waren heel solide dankzij onze floats. Maaseik serveerde met veel risico en dat resulteerd­e in enkele foutjes op cruciale momenten. Ook in receptie stonden we heel sterk. Stijn Dejonckhee­re speelde een foutloze wedstrijd.” Waar liep het fout in de vierde set? Die vraag zal vandaag blijven spoken in het hoofd van de Maaseikena­ren. Cox begon aan de lopende band te scoren en knalde zijn team naar 8-5 en 16-12. De neutrale toeschouwe­r wreef zich al in de handen bij de gedachte aan een tie-break, maar Tuerlinckx en Verhannema­n hadden andere plannen en brachten Roeselare weer langszij. Een driemansbl­ock op Cox zette de WestVlamin­gen op rozen: 19-21. Bij 23-24 keilde Blankenau zijn opslag meters buiten. Onbegrijpe­lijk, en vooral: over en uit. “Ik heb echt een klotegevoe­l”, zuchtte de Canadees. “Het was echt niet goed vandaag. Lang geleden dat we nog zo slecht geserveerd hebben.” Ook libero Just Dronkers was ontgoochel­d. “Ik ben tevreden met mijn persoonlij­ke prestatie, maar als ploeg zijn we tekort geschoten. Roeselare bleef maar knagen aan de achterstan­d in de vierde set. Er zat niet meer genoeg zuurstof in onze tank om ze opnieuw af te schudden.” Op het prachtige podium stak Hendrik Tuerlinckx omstreeks

Wij waren heel solide dankzij onze floats. Maaseik serveerde met veel risico en dat resulteerd­e in enkele foutjes op cruciale momenten.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? De gezichten spreken boekdelen na de verloren bekerfinal­e tegen Roeselare.
Foto DICK DEMEY De gezichten spreken boekdelen na de verloren bekerfinal­e tegen Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium