Het Belang van Limburg

“Sterke start niet kunnen volhouden”

- Lars AUSSEMS

Wara Genk staat opnieuw in de middenmoot. Het ging vooral in onderuit in Noorderkem­pen, dat zo naar plek drie klimt. Een maatje te klein wist ook aanvaller Brecht Campforts. “Ze waren simpelweg sterker. We konden onze sterke start telkens net niet lang genoeg volhouden.”

moneytime

Genk herpakte zich na een moeilijke seizoensta­rt voortreffe­lijk. Het slokte de ene na de andere ploeg op en nestelde zich op plek zes. Afgelopen zaterdag kon Wara laten zien dat het in de subtop thuis hoort, op bezoek bij toenmalig nummer vier Noorderkem­pen. Wara startte prima en pakte meteen een 1-4-kloofje via Conings en Campforts. Hansen zorgde dan weer voor twee aces. De thuisploeg knabbelde beetje bij beetje aan de voorsprong. Maar de Genkse blokdefens­e draaide prima. Hansen en Thijs stopten Lemmens sterk af. Bij 22-22 had Wara echter net niet dat tikkeltje geluk aan haar zijde. Noorderkem­pen maakte het volwassen af en pakte de belangrijk­e openingsse­t: 25-22. In set twee kregen de Limburgers het moeilijk. Receptione­el werden ze onder druk gezet en aanvallend kwamen ze te weinig tot scoren. Oplossinge­n vinden tegen het grote blok van Noorder- kempen lukte onvoldoend­e. Sommen en Luyten scoorden vlot, Genk kon geen vuist maken en ging vrij zwaar onderuit.

Moneytime

Met frisse moed en met de hoofden omhoog starten aan set drie dan maar. Genk haalde terug een hoger niveau maar bij de thuisploeg zat alles mee en het werd 15-10. Conings, Campforts en Bruyndonck­x namen Wara op sleeptouw en vochten terug. De bezoekers counterden met goed aanvalswer­k nog naar 2219 maar opnieuw in moneytime moest de rol gelost worden. Zo zakt Genk naar plek zeven. Volgend weekend staat er opnieuw een stevige uitwedstri­jd op het programma. Wara trekt dan naar nummer zes Mendo Booischot. “Een zeer technisch team, maar wij hebben meer power. Ik verwacht een spannende match, we kunnen nog een plaats opschuiven maar dat is niet het belangrijk­ste voor ons. Het hoofddoel blijft om de Beker van Limburg te winnen,” aldus Campforts.

 ?? Foto KOEN FASSEUR ?? In moneytime bleek Wara Genk een maatje te klein voor Noorderkem­pen
Foto KOEN FASSEUR In moneytime bleek Wara Genk een maatje te klein voor Noorderkem­pen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium