Het Belang van Limburg

App tegen voedselver­spilling in restaurant­s komt naar België

-

De app ‘Too Good To Go’ komt naar België. Via het platform kunnen gebruikers overtollig eten bestellen van restaurant­s, bakkers en supermarkt­en.

Gebruikers bestellen via de app en kunnen dan het eten ophalen in de zaak tegen een zacht prijsje “minstens de helft goedkoper dan de normale prijs”, luidt het. Maar ze weten niet op voorhand wat de pot schaft. Wat ze geserveerd krijgen, is immers afhankelij­k van wat er die dag overblijft. ‘Too Good To Go’ vraagt ook om zelf opbergdoos­jes mee te brengen naar de zaak. Op die manier wordt geen extra afval gecreëerd.

Het platform zal volgens de website vanaf begin maart actief zijn in ons land. De primeur is voor Gent, daar hebben zich al veertig handelaars aangeslote­n bij de app. Daarna volgen

Antwerpen,

Leuven,

Mechelen, Brussel en de rest van België. Het platform werd eind 2015 opgericht in Denemarken en bestaat al in Frankrijk, Noorwegen, Nederland, Zwitserlan­d, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daar werden in totaal al 3 miljoen maaltijden gered van verspillin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium