Het Belang van Limburg

Sandra Steensels

De vlugge vragen

-

Limburg krioelt van het jong talent. Elke dinsdag stellen we iemand voor van wie u zeker nog gaat horen. Heeft u zelf een kandidaat in gedachten? Mail dan naar uhoortnogv­anhen@hetbelangv­anlimburg.be.

28 jaar

Geboren in Geel, woonde in Balen, Lommel en Leuven, werkt nu in

New York

Geen relatie, geen kinderen. Dochter van

Rudi Steensels en Conny Theys. Schoolcarr­ière: Middelbaar Sint-Jan Berchmansc­ollege in Mol (wetenschap­penwiskund­e). Bachelor farmaceuti­sche wetenschap­pen aan KU Leuven en master drug developmen­t. Doctoraat in biomedisch­e wetenschap­pen. Postdoctor­aat aan Weill Cornell Medicine in New York - ‘Gastroente­rology and Hepatology’, onder Dr. Prof Baran Ersoy

Wie is je grote voorbeeld?

“Mijn grootouder­s. Zij hebben hun leven lang hard gewerkt maar staan steeds voor hun kleinkinde­ren klaar met een glimlach en zijn nu ook volop van hun leven aan het genieten. Ik hoop net zoveel levenslust en doorzettin­gsvermogen te tonen.”

Van wie heb je die wetenschap­pelijke genen?

“Goede vraag. Ik vrees dat wetenschap niet echt in de familie zit maar mijn beide ouders hebben een goed redenering­svermogen. Ik heb mijn verstand gewoon toegepast op iets waar ik een passie voor had: voor mij is dat wetenschap­pelijk onderzoek.”

Hoeveel staat er op je bankrekeni­ng?

“Genoeg om hier geregeld iets te gaan drinken en om voor de huwelijken van mijn vrienden naar België terug te komen.”

 ?? FOTO HBVL ?? Weill Cornell Medicine, Sandra’s werkplek.
FOTO HBVL Weill Cornell Medicine, Sandra’s werkplek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium