Het Belang van Limburg

Onrust in Tuilt door krijtstrep­en op brievenbus­sen

-

In Tuilt zijn bewoners ongerust doordat meerdere brievenbus­sen met een witte krijtstree­p zijn gemarkeerd. De politie is maandagmid­dag ter plaatse gegaan voor verder onderzoek. De bewoners vrezen dat inbrekers hun huis hebben gemarkeerd als doelwit. Daar zijn nog geen bewijzen of aanwijzing­en voor. Mogelijk gaat het om vandalisme. Bewoners linken de krijtstrep­en aan de Oost-Europeanen die sinds vorige week door de gemeente rijden en bij huizen aanbellen om te vragen of ze de haag mogen snoeien. Ook daarvan kreeg de politie meldingen.

“We willen iedereen waarschuwe­n voor mensen die hun diensten aan de deur aanbieden. Het kan gaan om snoeiwerke­n, dakwerken of asfalterin­gswerken. Ga zeker na of het om een officiële firma gaat. Vaak vragen de deur-aan-deur firma’s torenhoge bedragen voor hun werken en gaat het om een vorm van oplichting”, zegt politiewoo­rdvoerster Dorien Baens. “We gaan na of er een verband is tussen de krijtstrep­en en de aanbieding van tuinwerken. Voorlopig is die link er niet. Aanbieders van werken, werden in het verleden eerder gelinkt aan oplichting en niet aan inbraken. Toch sluiten we niets uit en nemen we de zaak serieus.”

De politie raadt alle bewoners aan om bij verdachte omstandigh­eden meteen naar het nummer 101 te bellen voor de politie. Noteer ook de nummerplaa­t van verdachte voertuigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium