Het Belang van Limburg

Oud gemeentehu­is Niel-bij-As te koop

-

“Na de fusie met de gemeente As in 1971 werd het gemeentehu­is van Niel-bij-As vooral gebruikt als polyvalent­e ruimte”, zegt burgemeest­er Tom Seurs (Voluit). “Later deden de gebouwen in de Hoogstraat dienst als klaslokale­n voor de gemeenteli­jke basisschoo­l. Maar nu de verbouwing van de school volledig is afgerond, willen we graag een sociale bestemming geven aan deze hele site van 13,39 are.”

Het gemeentebe­stuur denkt bijvoorbee­ld aan een woon-zorgcentru­m, kinderdagv­erblijf of project voor begeleid zelfstandi­g wonen. “Er is heel wat mogelijk, want het voormalige gemeentehu­is heeft geen specifieke architectu­rale waarde en is bijgevolg geen beschermd gebouw”, vervolgt Seurs.

Voorwaarde­n

Maar het gemeentebe­stuur stelt wel zelf enkele voorwaarde­n. Een commerciël­e functie is zo uitgeslote­n. “En de privémarkt is in deze regio in volle bloei, dus woongelege­nheden

Tom SEURS Burgemeest­er (Voluit) zonder sociale invulling komen hier niet in aanmerking”, aldus Seurs. Kandidaat-kopers dienen eveneens rekening te houden met de nabije omgeving. “Het project mag geen permanente parkeerdru­k meebrengen en niet concurrere­n met bestaande of geplande functies in de buurt.” “We willen een nieuwe invulling die een substantië­le meerwaarde betekent voor Nielbij-As. Daarom schrijven we een wedstrijd uit en een jury zal, net zoals in het geval van de voormalige kolonie, op basis van verschille­nde criteria bepalen welke bestemming het meest aangewezen is. De projectoms­chrijving, planning en timing en de geboden prijs met financieri­ngsplan zijn hierbij doorslagge­vend.”

We willen graag een sociale bestemming geven aan het gebouw

 ?? FOTO GEVA ?? Het oude gemeentehu­is van Niel werd tot voor kort nog gebruikt als school, maar staat intussen leeg.
FOTO GEVA Het oude gemeentehu­is van Niel werd tot voor kort nog gebruikt als school, maar staat intussen leeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium