Het Belang van Limburg

“Ik ga daar niet uitbollen”

Andy Peeters verhuist na zestien jaar

- Eddy STIENISSEN

Andy Peeters trekt na zestien jaar de deur achter zich dicht bij Bocholt om volgend seizoen vijf kilometer verderop aan de slag te gaan bij Bree-Beek. “Ik had het gevoel dat het goed geweest was”, zo verklaart de 26-jarige zijn verrassend­e keuze. “Dat ik vertrek is in feite een samenloop van omstandigh­eden.”

Andy PEETERS “Om te beginnen ben ik op mijn werk bij Scania gepromovee­rd tot teamleader bij Supply & Inventory Control. Dat is een redelijke verantwoor­delijke job waarvoor ik me ten volle wil engageren. Als je daarnaast nog wat quality-time voor jezelf wil, wordt viermaal per week trainen iets van het goede te veel. Ik ben stilaan op een leeftijd gekomen waarop je begint te beseffen dat het leven iets meer is dan voetballen.”

“Dat ik de Damburg met een goed gevoel verlaat, staat buiten kijf. Vooral die bekermatch­en tegen STVV, Gent, Charleroi en Mechelen staan in mijn geheugen gegrift. Johan Houben was mijn favoriete coach en op het veld heb ik enorm veel opgestoken van een Jochen Janssen en Dimi de Condé. Dat pakt niemand mij nog af.” “Er waren jammer genoeg ook wat mindere momenten. De eindrondes die we telkens om welke reden dan ook nooit tot een goed einde konden brengen. En als klap op de vuurpijl het vervelende rugletsel dat me vorig seizoen bijna een half jaar van de velden hield. Maar het weegt allemaal niet op tegen al dat moois dat ik meemaakte. Het zal veel mensen verbazen dat ik twee stappen terug zet en uitgereken­d naar BreeBeek trek. Ach, van die oude rivaliteit tussen beide clubs blijft er nauwelijks nog iets over. En nu ik slechts tweemaal per week hoef te trainen, komt er ook wat ruimte vrij voor andere hobby’s. Maar de supporters van mijn nieuwe club kan ik nu al geruststel­len. Ik trek niet naar groen-wit om uit te bollen. Integendee­l. Ik wil volop genieten van die mooie reeks en helpen uitpakken tot leuke resultaten.”

Van die oude rivaliteit tussen Bocholt en BreeBeek blijft er nauwelijks nog iets over

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Andy Peeters hier in duel met Frederik Spruyt van THES.
Foto DICK DEMEY Andy Peeters hier in duel met Frederik Spruyt van THES.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium