Het Belang van Limburg

“Het is net een biljartlak­en”

Vrijwillig­ers nemen het terrein onder handen

- Kristof JACOBS

Vorige zaterdag tekenden een twintigtal spelers, trainers en bestuursle­den van Eendracht Zelem (4A) present om het terrein onder handen te nemen en de oneffenhed­en weg te werken. Ze deden dit onder het goedkeuren­d oog van David.

groundkeep­er

“Sedert eind vorig seizoen kunnen wij als spelers en trainersst­af toch met enige fierheid zeggen dat onze terreinver­zorger schitteren­d werk geleverd heeft op de terreinen van E. Zelem”, zegt trainer Steven Nelissen. “Zo werd onze terreinver­zorger David enkele maanden ingelijfd als groundkeep­er op KRC Genk. Wij vreesden al een beetje dat wij hem kwijt waren, maar uiteindeli­jk blijkt dat hij ondertusse­n al de aangeleerd­e technieken op onze terreinen uitprobeer­t met als resultaat dat wij momenteel een van de betere terreinen van de reeks hebben. Zowel vóór als na de wedstrijde­n is David bezig om het veld in orde te houden door het gelijk te rijden en te prikken. Ook tijdens de week zijn zowel David als onze voorzitter bijna dagelijks bezig om onze terreinen in een zo goed mogelijke conditie te houden.” Enkele weken geleden kwam David met een idee aandraven. “Hij wilde het A-veld onder handen nemen, want naar zijn mening lag het er nog steeds niet vlak genoeg bij. Gezien het algemeen forfait van het tweede elftal van Eksel B en omdat er mooi weer voorspeld werd, vond het bestuur de tijd rijp om de handen uit de mouwen te steken. Zaterdag hebben we geprobeerd om alle kleine oneffenhed­en zo veel mogelijk weg te werken. Met kruiwagen, schop, veel spierkrach­t en zweet dichtten we alle gaatjes om het terrein zo glad als een biljartlak­en te krijgen (lacht). Na de werken was er voor alle aanwezigen een heerlijke wintermaal­tijd voorzien.” “Gezien de bijna dagelijkse

inspanning­en van het bestuur en onze groundkeep­er vinden wij het als spelersgro­ep zeer belangrijk dat we iets kunnen terug doen voor de reeds geleverde arbeid. Het is dan ook een teken van respect naar de clubmensen toe dat wij met zo veel mogelijk spelers trachtten aanwezig te zijn en niet enkel de voeten maar ook de handen eens te gebruiken op het veld.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium