Het Belang van Limburg

Vrouwenraa­d blij met reactie sponsors

-

BRUSSEL - De Vrouwenraa­d trekt sterk van leer tegen de Belgische Voetbalbon­d en rapper Damso. Voorzitste­r Magda De Meyer is tevreden dat de sponsors in overleg willen gaan.

Waarom zijn jullie tegen deze keuze gekant?

“Het WK voetbal is een sterk gemediatis­eerd, mondiaal evenement, waar zowel mannen, vrouwen als kinderen door gefascinee­rd zijn. Het is onaanvaard­baar dat iemand als Damso, gekend voor zijn grof en seksistisc­h taalgebrui­k, als officiële muzikale vaandeldra­ger ons land zou vertegenwo­ordigen. Wat zegt dat over onze samenlevin­g? Dat wij geen graten zien in hate speech ten opzichte van de helft van de mensheid?”

Mocht Damso een vrouwvrien­delijk lied brengen, is de kous voor jullie dan af?

“Een braaf lied past niet bij het imago van Damso. Hij is een harde en taaie kerel en dat zijn ook de teksten die hij zingt. Het zou volledig ongeloofwa­ardig zijn.”

Hoe voelt het om de sponsors zo snel actie te zien ondernemen?

“We wilden meer begrip krijgen, en dat is er nu gekomen. Hopelijk draait de keuze voor de performer van het WK-lied alsnog positief uit. Heel België is trots op de huidige generatie voetballer­s. Laten we hier een positief verhaal van maken, zodat we ook weer trots kunnen zijn op de Voetbalbon­d.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium