Het Belang van Limburg

Medicijnen­automaat

-

Patiënten die dagelijks meerdere medicijnen op verschille­nde tijdstippe­n moeten slikken, lopen het risico dat ze hun pillen vergeten. Een medicijnen­automaat die is aangeslote­n op een centrale server reikt op het juiste moment de juiste medicatie aan. Vergeet de patiënt zijn medicijnen uit de automaat te nemen, dan krijgt de verpleegku­ndige een signaal.

Hartritmes­toornissen

Met de app FibriCheck kan u uw hartritme meten door simpelweg uw vinger op de camera van uw smartphone te leggen. Naarmate er meer of minder bloed door uw vinger stroomt, verschijnt een andere kleur, wat een indicatie geeft van uw hartritme. Bij vroege opsporing van hartritmes­toornissen daalt de kans op hartfalen.

Sensor voor diabetes

Een onderhuids­e sensor stuurt rechtstree­ks en voortduren­d bloedsuike­rwaarden door naar het elektronis­che dossier van een patiënt met diabetes type 1. In plaats van consultati­es om de drie maanden is er om de twee weken telefonisc­h contact met de dokter. Gevolg: minder consultati­es en minder ‘hypo’s’ (te

lage bloedsuike­rspiegel).

Bloeddruk bij zwangere vrouwen

Een app, die momenteel wordt uitgetest in verschille­nde Limburgse ziekenhuiz­en, controleer­t de bloeddruk bij zwangere vrouwen om zo het risico op zwangersch­apsvergift­iging te vermindere­n. Uit de eerste resultaten blijkt dat dankzij de app het aantal ziekenhuis­opnames daalt en meer vrouwen spontaan bevallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium