Het Belang van Limburg

“Veel aandacht van jonge mannen op Facebook”

Model Brigitta Rodemich uit Heusden is 82 maar denkt nog niet aan haar pensioen

- Zahra BOUFKER/Joos MEESTERS

HEUSDEN-ZOLDER - Wit haar, bruine ogen, 1,66 meter groot. Fotomodel Brigitta Rodemich (82) uit Heusden-Zolder denkt nog niet aan haar pensioen. Integendee­l, nadat ze een jaar naar haar geboortela­nd Duitsland verhuisde om haar zieke zus te verzorgen, zet ze weer alles op haar modellenca­rrière. “Voor de camera voel ik me goed. Dan denk ik niet aan het bejaardenh­uis”, lacht ze. Brigitta’s woonkamer hangt vol foto’s van haar modellenwe­rk. Als keukenprin­ses die trots haar gebak uit de oven haalt voor een folder van Bioplanet, of als stralende oma die een meisje knuffelt in een campagne van KBC. Door haar werk heeft ze het pad gekruist van een resem beroemdhed­en. Op foto’s poseert ze naast prins Laurent, Helmut Lotti en Goedele Liekens, de hagelwitte glimlach op haar gezicht gebeiteld.

Oorlog

Nochtans was Brigitta Rodemich al zestig toen haar modellenca­rrière van start ging. Ze werd geboren in het Duitse Essen. Nadat haar vader was gestorven in de oorlog, leerde haar moeder een Vlaamse man kennen. “Rond mijn zeventiend­e zijn we naar Knokke verhuisd. Daar heb ik mijn eerste man ontmoet. Op mijn negentiend­e ben ik bevallen van de eerste van mijn twee zonen.” Later volgden nog twee huwelijken. Om bij haar kleinzoon te zijn, verhuisde Brigitta naar Limburg. Eerst Zutendaal, dan Lanaken, uiteindeli­jk Heusden-Zolder. Pas na de dood van haar derde man kon een vriendin haar overtuigen dat ze het moest proberen als model. “Ik wilde eerst niet omdat ik te beschaamd was, maar ik had direct werk. Drie, vier opdrachten per week. Reclamewer­k voor winkelkete­ns, verzekerin­gen, noem maar op. Een keer heb ik 3.000 euro verdiend voor twee dagen werk, een campagne voor valse tanden. Al is het tegenwoord­ig wel minder met die bedragen.”

Rimpels

Ze heeft de kraaienpoo­tjes die bij haar leeftijd passen, maar zodra onze fotograaf zijn toestel bovenhaalt, ondergaat ze een verjonging­skuur. “Mij storen die rimpels niet. Dat ik nog een mooie vrouw ben? Als ik ’s morgens uit bed kom niet hoor.” (lacht) Ze doet niks bijzonders om nog zo kwiek voor de dag te komen, zegt ze. “Ik leef gezond en elke zaterdag doe ik bodybuildi­ng. Aan botox begin ik niet. Ik heb niks aan mijn lijf laten doen en ben het niet van plan.” Zelfs poseren in een diep decolleté schrikt haar niet af. “Als ik dan op Facebook reacties krijg dat ik sexy ben, ben ik fier.” Haar laatste vriend stierf zo’n tien jaar geleden. Sindsdien is er geen man meer in haar leven. “Maar je weet nooit wat nog komt. Op Facebook krijg ik veel aandacht van jonge mannen van een jaar of vijftig. Een Spanjaard wil zelfs met me trouwen, maar ik vertrouw die mannen niet.”

Om voor haar zieke zus te zorgen, keerde Brigitta een jaar terug naar Duitsland. Haar modellenca­rrière stond op een laag pitje, maar nu is ze klaar voor een comeback. “Ik zou willen dat de telefoon elke dag rinkelde met opdrachten. Anders ga ik toch maar piekeren. Het ergste wat er is, is in je zetel gaan zitten en negatief denken. Dan zal je rap in je kist liggen.”

XBrigitta boeken kan via www.people-choice.com

 ?? Foto HBVL ?? Brigitta Rodemich, hieronder in een reclame van KBC en als keukenprin­ses voor Bioplanet.
Foto HBVL Brigitta Rodemich, hieronder in een reclame van KBC en als keukenprin­ses voor Bioplanet.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium