Het Belang van Limburg

Ook Berge klaar voor play-off 1

KRC GENK LAPPENMAND BIJNA LEEG

- Marnik GEUKENS

Het was voor Philippe Clement gisteren genieten op training. De goesting en scherpte van de spelers zorgden voor kwaliteit en de drie doelmannen zagen de ene na de andere bal onhoudbaar tegen de netten vliegen. Maar vooral: met Bryan Heynen, die de rest van het seizoen nog herstelt van een kruisbando­peratie, vertoeft nog slechts één speler in de lappenmand. Want na Leandro Trossard maakte gisteren ook Sander Berge zijn opwachting op het oefenveld.

Sander Berge, die op 25 oktober in de thuismatch tegen Club Brugge een zware spierscheu­r opliep in de hamstrings, kreeg een terugval nadat hij tijdens de stage in Benidorm het trainingsr­itme opdreef. De 20-jarige Noorse internatio­nal zocht samen met Leandro Trossard de Spaanse specialist Ramon Cugat op, die nu eindelijk het licht op groen zette om de groepstrai­ning gedeelteli­jk te hervatten. Berge beperkte zich nog tot het meevoetbal­len met de ploeg in balbezit en kreeg enkele aangepaste oefeningen op het moment dat de rest voluit ging tijdens de afwerkings- en wedstrijdv­ormen. De bekerfinal­e komt zeker te vroeg voor Berge, die we waarschijn­lijk wel weer aan het werk kunnen zien tijdens playoff 1.

Adrenaline

Leandro Trossard staat een stuk verder dan zijn lotgenoot. Trossard mocht al langer de inspanning­en opvoeren, nadat zijn quadriceps­blessure helemaal geheeld bleek. De 23-jarige Maaslander ging gisteren voluit. Hij werkte opvallend secuur af en moest tijdens een pittige wedstrijd worden afgeremd door zijn coach. “Leandro moet nog oppassen dat hij niet te veel intensieve spurts na mekaar doet”, aldus Philippe Clement. “De adrenaline stroomt natuurlijk door zijn aderen maar hij moet opletten dat hij niet te ver gaat.”

Trossard heeft zijn droom om alsnog de rol van supersub te vervullen in de bekerfinal­e nog niet helemaal opgeborgen

maar het is maar zeer de vraag of die finale niet net een week te vroeg komt voor hem. De start van play-off 1, twee weken later, lijkt een realistisc­her doel.

Internatio­nals

Tussen de bekerfinal­e en de start van play-off

1 ligt nog een interlandw­eekend. Nikos Karelis kreeg voor het eerst sinds zijn comeback een uitnodigin­g van de Griekse bondscoach, ook onder meer Malinovsky­i (Oekraïne) en Colley (Gambia) stappen al zeker op het vliegtuig. Net als doelman Vukovic, voor wie belangrijk­e maanden aanbreken. De Genkse doelman wil dolgraag naar het WK en zit in de eerste 29-koppige selectie van de nieuwe Australisc­he bondscoach Bert van Marwijk. De Nederlande­r riep vier keepers op voor de oefeninter­lands tegen Noorwegen en Colombia.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium