Het Belang van Limburg

Final Four binnen handbereik

Maaseik wil vanavond opnieuw korte metten maken met Waremme

- Lars AUSSEMS

Maaseik staat in haar poule van de play-offs riant aan de leiding met zes op zes. Vanavond kan het zich verzekeren van de Final Four in een nieuw duel met Waremme. “We willen er korte metten mee maken”, aldus tweede libero Sébastien Dumont (24), zaterdag in Borgworm blij met zijn speelminut­en na een mentaal lastig seizoen. Dumont, afkomstig van Namen, is toe aan zijn vierde seizoen aan de Maaskant. In het verleden kwam hij uit voor Guibertin, maar toonde hij ook al zijn klasse bij onze nationale ploeg. De vaste liberostek bij Noliko afdwingen lukte hem nog niet.

Ook dit seizoen verloopt moeizaam. Dumont werd vooraf uitgeleend aan Antwerpen, om er meer speelkanse­n te krijgen. Maar de club ging failliet en dus keerde de Waal terug naar Maaseik, dat Just Dronkers aangetrokk­en had als absolute en enige nummer één. “De teleurstel­ling na het Antwerpen-verhaal was groot”, vertelt Dumont. “Vooral ook omdat het zo laat gecommunic­eerd werd. Een mentaal moeilijke periode. Gelukkig verliep mijn terugkeer positief. Je weet dat er eigenlijk minder op je gerekend wordt, maar ik werd goed ontvangen. In de spelersgro­ep voelde ik me meteen prima, sportief directeur Wijsmans en coach Banks kende ik natuurlijk al. Zij begrijpen mijn moeilijke situatie, met hen kan er altijd goed gepraat worden.”

Nieuwe uitlening?

Niet enkel zag Dumont een herlanceri­ng bij Antwerpen door de vingers glippen, hij miste ook de voorbereid­ing met Noliko en stuitte tot dusver op Dronkers, die het prima doet. Met weinig speelminut­en tot gevolg. “Er zijn momenten geweest dat de motivatie minder groot was. Maar ik begrijp de huidige situatie. De ploeg en Just doen het goed. Er is dus geen reden om te wisselen. Mijn rol is voorlopig om voluit mee te trainen en zo de groep te helpen. Ik blijf hard werken om mijn beste vorm terug te vinden en sta klaar als de coach me nodig heeft. Al mis ik natuurlijk wel wat matchritme. Voor volgend seizoen is er nog niets beslist. Ik heb nog een contract voor een jaar. Wie weet hoort een nieuwe uitlening tot de mogelijkhe­den”, aldus de libero, die zaterdag mocht opdraven in Waremme.

Final Four afdwingen

“Dat deed me deugd. Uiteraard hoop ik op nog speelkanse­n. Misschien zit er vanavond of vrijdag opnieuw iets in voor mij. Ik vind het alvast altijd leuk om tegen Waremme of Guibertin te spelen. Ik kom goed overeen met enkele gasten. Waremme heeft vanavond niets te verliezen en speelt zonder druk. Maar zaterdag toonden we al dat we hen receptione­el pijn kunnen doen met onze service. Als het qua blok-defense en aanval loopt, moet het zeker lukken om het final four-ticket af te dwingen. Dan kunnen we al focussen op Novosibirs­k in de CL. Geen simpele opdracht en trip, maar als we ons niveau van in de poulefase aanhouden kunnen we elk team in de problemen brengen.”

X

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium