Het Belang van Limburg

“Weloverwog­en beslissing”

- Piet DINGENS

EMBO:

MD HALEN:

ZUTENDAAL A:

BREUGEL:

V. LOMMEL:

PROV. ANTWERPEN: Wouter Scheelen voetbalt vanaf volgend seizoen voor Bocholt. De 32-jarige aanvoerder van Lommel SK is nog aan een uitstekend­e competitie bezig, waarin hij alle records brak. In de vijftienja­rige geschieden­is van de fusieclub telt niemand meer selecties dan de middenveld­er en maakte hij ook de meeste doelpunten. “Met Lommel hoop ik dit seizoen nog één kunstje te flikken”, lacht hij. “Dan is het mooi geweest. Heel mooi.” Sinds het nieuws bekend raakte, regent het steunbetui­gingen voor het clubicoon op de Facebookpa­gina van Lommel SK. Uitingen van spijt en nostalgie, maar ook van begrip en respect. “Weet je, ik ben met Lommel al actief geweest in 1B”, zegt Scheelen. “Aan dat seizoen bewaar ik niet meteen de allerbeste herinnerin­gen. Iedereen zal een tandje bij moeten steken om het ditmaal beter te doen. (snel) In de veronderst­elling dat we het halen natuurlijk. Maar die ambitie hebben we en we zijn ook goed bezig om die

Wouter SCHEELEN te realiseren. (denkt even na) Voor mij persoonlij­k zou de combinatie werk-profvoetba­l wel heel zwaar worden. Ik ben in Lommel nog één van de weinige kernspeler­s die een job heeft buiten het voetbal (Scheelen is leraar lichamelij­ke opvoeding in het basisonder­wijs, nvdr). En dat voel ik, want ik word stilaan ook een jaartje ouder.”

Debuut

“Bocholt heb ik altijd een heel fijne club gevonden en mijn jongere broer Ruben speelt er ook. Ik heb er maandagavo­nd een contract voor twee jaar getekend. Die beslissing was weloverwog­en en er is vooraf ook goed over gecommunic­eerd met Lommel.”

Een afscheid in schoonheid, wie droomt er niet van? Ook al zet Scheelen zijn carrière op een iets lager niveau voort, de club waar hij als 16-jarig broekventj­e ooit debuteerde heeft hij voor immer in zijn hart gesloten.

“Tot de slotdag zal ik alles geven voor Lommel”, knikt hij. “En het kunnen nog mooie maanden worden, waar ik echt naar uitkijk.”

Ik heb Bocholt altijd een heel fijne club gevonden en mijn jongere broer Ruben speelt er ook

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Aanvoerder Scheelen wil bij Lommel afscheid nemen met de promotie naar 1B.
FOTO DICK DEMEY Aanvoerder Scheelen wil bij Lommel afscheid nemen met de promotie naar 1B.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium