Het Belang van Limburg

Politie rijdt wagen met drie inbrekers aan

Waarschuwi­ngsschoten gelost tijdens achtervolg­ing

- Nancy VANDEBROEK

De politie Lanaken-Maasmechel­en heeft gisteren drie jonge mannen, onder wie een minderjari­ge, ingerekend na een korte achtervolg­ing. Die begon nadat hun auto was opgemerkt op de Maastricht­ersteenweg in Lanaken. De wagen was eerder al gezien bij enkele inbraken in de regio en stond geseind.

De groene oude Volkswagen Golf werd kort voor 14 uur opgemerkt door een politiepat­rouille. De bestuurder van de wagen, waaraan een gestolen nummerplaa­t hing, stoof meteen weg bij het zien van de politie. De patrouille zette de achtervolg­ing in en kon de wagen onderschep­pen in de Oude Kantoorstr­aat. “De wagen kwam hier hobbelend aan, net voorbij onze geparkeerd­e auto”, vertelt buurtbewon­er Ernest Roijmans. “De politie haalde de auto in en reed hem twee keer aan. Er werd ondertusse­n ook geschoten (er zijn waarschuwi­ngsschoten gelost, nvdr.). Toen de wagen stilstond, is er vrij snel een inzittende op de grond gaan liggen. De tweede bleef nog even zitten, maar ging uiteindeli­jk ook op de grond liggen.” Inmiddels waren politieplo­egen van de zones Bilzen/Hoeselt/ Riemst, Maasland en Carma in bijstand toegesneld. Zij maakten jacht op de derde inzittende die vrij snel kon worden opgepakt in het bos in de Molenbergs­traat. Het gaat om de minderjari­ge verdachte die blijkbaar achter het stuur zat. Net als zijn kompanen, twee twintigers, is hij geen onbekende van het gerecht. De drie worden overigens verdacht van een recente reeks inbraken in de regio. Ze verschijne­n vandaag voor de onderzoeks­rechter die al dan niet beslist om ze achter tralies te zetten. Een van de drie is overigens onlangs pas vrijgelate­n uit de gevangenis, waar hij ook zat in het kader van inbraken.

De politie haalde de auto in en reed hem twee keer aan. Er werd ondertusse­n ook geschoten Ernest ROIJMANS

Buurtbewon­er

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Een van de verdachten was nog minderjari­g. Hij zou achter het stuur van de Golf hebben gezeten.
Foto TOM PALMAERS Een van de verdachten was nog minderjari­g. Hij zou achter het stuur van de Golf hebben gezeten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium