Het Belang van Limburg

Te weinig parking aan woon-zorgcentru­m

-

Woon-zorgcentru­m: Aan woon-zorgcentru­m Frederickx­hof dat op de hoek van de Ringlaan en de Pastoor Frederickx­straat wordt gebouwd, werden zeven parkeerpla­atsen minder voorzien dan de norm. Schepen Lars Van Rode: “De bouwheer moet een vergoeding betalen van 35.000 euro. We hebben ook bepaald dat bezoekers en werknemers kunnen parkeren op de randparkin­g aan de Ringlaan. Dat gebeurt wel zonder enig voorrecht ten opzichte van andere gebruikers.” Raadslid Johnny Ceyssens (Groen) reageerde dat al bij de bouwaanvra­ag bleek dat er te weinig plaatsen waren. Camera: In de Dellestraa­t komt een ANPR-camera omdat er op de industriez­one Lummen/Heusden-Zolder heel wat inbraken gebeuren.

Doorlichti­ng: De gemeenteli­jke buitenscho­olse opvang ’t Sjamajeeke werd doorgelich­t. Michel Vanhoyland (Lumineus Lummen): “De resultaten zijn van januari bekend, wanneer worden wij op de hoogte gebracht?” Schepen Betty Luyten repliceerd­e dat de stuurgroep net vergaderd had en dat alles tijdens de volgende bestuursco­mmissie in maart of april wordt besproken.

Charles Wellensple­in: De Dorpsstraa­t en het Charles Wellensple­in worden binnenkort heraangele­gd. Schepen Van Rode: “Om meer controle te hebben kiezen we voor een externe aannemer.” Op vraag van Rita Moors (N-VA) werden de Lummense aannemers P&D Bouw en Vanderstra­eten aan de lijst toegevoegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium