Het Belang van Limburg

Rotonde Ringlaan twee maanden dicht

-

De heraanleg van de Breugelweg tussen Overpelt en Kleine-Brogel – kostprijs 5,7 miljoen euro – heeft vanaf maandag ook impact op het doorgaande verkeer op de Ringlaan rond Overpelt-centrum. De rotonde wordt heraangele­gd en tegelijk vinden ingrijpend­e riolerings­werken plaats. “De Ringlaan gaat daar voor twee maanden dicht”, zegt de aannemer. Volgens de planning zal het acht weken duren om de rotonde terug open te stellen. Werfverant­woordelijk­e Theo Scheelen: “Alles hangt af van de weersomsta­ndigheden. Het vriesweer van vorige week heeft alles met een week opgeschove­n. Op het eerste stuk van de werken stuitten we nog op een natuurlijk­e grindlaag van drie meter, ook dat was niet voorzien.” Op 12 maart starten de werken aan de weg vanaf de rotonde tot de Sint-Annastraat, en die duren tot het bouwverlof. De bewoners werden al eerder uitvoerig geïnformee­rd. “Wij zullen ons moeten behelpen, maar we krijgen een mooie en veilige weg in de plaats”, aldus een buurtbewon­er.

Het wordt een asfaltbaan met fietspad (1,5 meter) aan twee kanten en gescheiden riolering. Schepen van Mobiliteit Patrick Van Baelen (sp.a): “Er worden een vijftal parkings voorzien voor buurtbewon­ers. Voor de Akker- en Dalakkerst­raat komt er een tijdelijke doorsteek.”

Het goede nieuws is dat het stuk Breugelweg tussen de Wedelsemol­en en het fietsroute­netwerk vanaf 12 maart wordt opengestel­d. Dienstence­ntrum Sint-Oda is weer bereikbaar vanuit Peer en Bree. Voor dit traject (1,7 km) werd gekozen voor uitgewasse­n beton en een dubbel fietspad van drie meter. “Een ander soort rijbaan om het verschil in toegelaten snelheid (70 km op beton en 50 km op asfalt) voelbaar te maken”, aldus werfleider Scheelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium