Het Belang van Limburg

Michiel De Meyer wist zelf niet dat hij ‘Thuis’-vandaal is

-

Arne blijkt de vandaal te zijn in ‘Thuis’ die advocaat Tom al

enkele weken teistert. Acteur Michiel De Meyer komt zo weer meer op de voorgrond. “Ik wist zelf ook van niks”, lacht hij.

Vuilnis op straat, verf op de voordeur... Kijkers van de Eén-reeks ‘Thuis’ vroegen zich al een poosje af wie het op advocaat Tom De Decker (Wim Stevens) heeft gemunt. Die probeert wanhopig de dader van de vandalenst­reken te vatten, maar voorlopig zonder resultaat. De kijker weet intussen dat het zijn privécoach Arne (Michiel De Meyer) is, die het er moeilijk mee heeft dat de breuk van Tom en Judith (Katrien De Ruysscher) z’n weerslag heeft op Emma (Elise Roels), het meisje waarop hij een oogje heeft.

“Ik wist zelf ook van niks”, lacht Michiel. “De scenariste­n hebben me pas laat ervan op de hoogte gebracht dat Arne de vandaal was. Ik kon dus niet links of rechts een kleine hint in de scènes steken, of het op zo’n manier spelen dat het misschien duidelijk zou zijn. Men weet bij de productie dat de fans van ‘Thuis’ soms naar de kleinste details zoeken, en ze wilden de verrassing tot op het laatste houden.” De voorbije weken werden er heel wat wilde theorieën op de sociale media geuit. “Sommige kijkers dachten aan Stan (Jannes Coessens) of Joren (Mathieu Carpentier), of zelfs Junes (Aboubakr Bensaihi) werd erbij gehaald. Dat personage is al een tijdje uit de reeks verdwenen. Dat vond ik dan ook wat vergezocht. Pas maandag werd duidelijk dat ik het was, maar ik vond dat je het afgelopen vrijdag al kon zien toen je me zag wegrennen. Ik vond me toch herkenbaar.”

Rust

Met deze plotwendin­g en de ontluikend­e liefde tussen Emma en Arne komt Michiel ook weer wat op de voorgrond in ‘Thuis’. “De afgelopen maanden was ik slechts sporadisch als sportcoach van Tom te zien. Enerzijds had ik het druk met ‘Steracteur Sterarties­t’, maar het was ook wel het juiste moment om het personage even te laten rusten. Hij heeft de voorbije twee jaar al zoveel meegemaakt. Eerst was er de hele historie met Olivia, die hij bleek te drogeren. En daarna waren er al die sessies bij de psychiater.” De scènes als vandaal zijn voor een acteur interessan­t om te spelen. “Maar de meeste vandalenst­reken heb ik niet zelf moeten filmen. Ik had heus wel eens verf over een auto willen gooien, of vuilzakken uitkiepere­n. Maar ik was bij die scènes niet betrokken.”

Of De Meyer de komende weken bij de kijkers opnieuw de gebeten hond zal worden, valt nog af te wachten. Voorlopig lijkt het nog vrij stil. “Van inborst is Arne absoluut geen slechte jongen”, zegt Michiel. “Maar die gast wil gewoon koste wat kost liefde krijgen, en kent daarbij duidelijk geen grenzen.” De Meyer kreeg al heel wat negatieve commentaar over zich heen ten tijde van de verhaallij­n met Olivia (Moora Van der Veken). “Dat was heftig. Maar dat was toch nog iets anders. Hij drogeerde haar met rohypnol. Misschien vinden sommige kijkers het nu wel schattig dat Arne zo ver wil gaan vanwege de liefde. Maar laat me duidelijk zijn: wat hij doet kan natuurlijk niet door de beugel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium