Het Belang van Limburg

Singing jaja joepie

-

Stel u voor dat de 100 machtigste Limburgers samen op schoolreis zouden gaan. Wie zou dan op de achterste rij in de bus zitten? Lizy Cosemans natuurlijk! Met de meezinger: Singing jaja joepie. Want Lizy Cosemans is zes plaatsen gestegen in de lijst.

Als directeur van CM Limburg staat zij garant voor het comfort van al wie zich slecht voelt. Niemand heeft in zijn leven aan zoveel stickertje­s gelikt voor de gezondheid van ons allemaal. Maar daarnaast is Lizy Cosemans ook verantwoor­delijk voor de melodie van de provincie. Iedereen heeft leren zingen op kamp met de Ziekenkas. Van Tongeren tot Westouter, van Maaseik tot Melchtal, en terug. Singing ja ja joepie. Tot de notenbalke­n in het zangboekje slap hingen van het speek.

Naast Lizy Cosemans zit een blond knaapje met een grote bril. Peter Croonen heet hij. Vorig jaar hadden wij nog nooit van hem gehoord. Nu staat hij ineens op de 92ste plaats. Helemaal niet raar, vindt hij zelf. Tenslotte is hij voorzitter geworden van Racing Genk. In de kolommen hiernaast vertelt hij hoe KRC het grootste business platform is van de provincie. En inderdaad, er worden op de voetbal al eens zaakjes geregeld. Maar in business seats wordt er niet geroepen. Daarvoor moet je op de achterste rij van de bus gaan zitten. En van je hela hela hela hoo lala! Frank Zwerts kan er niet om lachen. Sst, zegt hij. Of het misschien een beetje stiller kan. Zwerts is het gewoon om met bussen vol Chinezen door de provincie te rijden en die mensen onderweg op onze troeven te wijzen. Op drie uur zie je een dennenbos. Op elf uur staat een everzwijn. Om negen uur is de laatste trein uit Genk al weg. Stel u voor dat de 100 machtigste Limburgers samen op schoolreis zouden gaan. Dan zou er één ding zeker zijn. De bus zou ‘s middags stoppen in Opglabbeek. Want machtige Limburgers smeren geen boterhamme­n. Die willen allemaal een broodje van de Slagmolen. Singing jaja joepie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium