Het Belang van Limburg

Schlagers van Mario Been

-

“Om op de Heizel te geraken heb je soms ook een beetje geluk nodig. De terugwedst­rijd van de halve finales tegen Anderlecht werd een thriller, die eindigde op een onvergetel­ijke strafschop­penreeks. 7-6 luidde het verdict na maar liefst twintig strafschop­pen. Köteles scoorde, terwijl collega Proto nadat ook hij al drie strafschop­pen gered had - naast trapte.” “Tegen Cercle waren we voor het eerst huizenhoog favoriet. Dat maakte het dubbel zo moeilijk. Onze supporters waren zicht- en hoorbaar in de meerderhei­d; maar op het veld liep het stroef. Tot Kumordzi in de slotfase scoorde met de kop en het stadion ontplofte. Het was mooi dat uitgereken­d Jelle Vossen het tweede doelpunt voor zijn rekening nam en als aanvoerder de beker in de lucht mocht tillen. Voor een Limburger, die ook nog eens zijn volledige opleiding in Genk heeft doorgemaak­t, is dat toch nog specialer.”

“Je zou denken dat feest achteraf went. Maar dat is niet het geval. De ontlading in zo’n bomvolle Heizel, het stadion dat voor mij als kind al een mythische betekenis had, blijft geweldig. Net zoals de busreis naar huis. In 2013 bewees Mario Been zijn kwaliteite­n als schlagerza­nger. Van Jantje Smit tot André Hazes, hij zong elk Nederlands­talig nummer mee van begin tot eind.”

“Ik heb dus nog nooit verloren op de Heizel. Naast die vier finales speelden we er ook nog Europees tegen Duisburg, toen het maar liefst 5-0 werd, en Mallorca (1-1). Ik heb er nog niet durven aan denken hoe het moet zijn als je zo’n finale verliest. Toekijken hoe de tegenstrev­er viert, met daarna een lange rit naar huis. Nee, dat hoeft nog niet voor dit jaar te zijn. Al besef ik ook wel dat het een dubbeltje op zijn kant wordt, ik schat de winstkanse­n op fifty-fifty.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium