Het Belang van Limburg

Stuivenber­g assistent van Giggs

-

Ex-Genk coach Albert Stuivenber­g wordt assistent-bondscoach van Ryan Giggs bij Wales. Stuivenber­g werkte van 2014 tot 2016 al samen met Giggs bij Manchester United, onder hoofdcoach Louis van Gaal.

ANDERLECHT

Newcastle wil vijf à zes miljoen voor Sels - Newcastle wil Matz Sels deze zomer verkopen. De keeper speelt momenteel op huurbasis – zonder aankoopopt­ie – bij Anderlecht en doet het daar niet slecht. Newcastle wil de goede vorm van Sels gebruiken om zo veel mogelijk te recuperere­n van de 6,6 miljoen euro die het aan Gent betaalde. Volgens Engelse bronnen zou de club zo’n vijf à zes miljoen euro willen.

Najar Belg - Anderlecht-speler Andy Najar kreeg een Belgisch paspoort. Hij blijft uitkomen voor Honduras, maar het vergemakke­lijkt een Engelse transfer in de toekomst.

LOKEREN

Ofkir naar Sandefjord - Lokeren laat de Noorse flankaanva­ller Mohamed Ofkir met onmiddelli­jke ingang vertrekken naar de Noorse eersteklas­ser Sandefjord.

LIERSE

Akkoord met overnemer - Lierse lijkt een overnemer gevonden te hebben. “We hebben de spelers en technische staf laten weten dat het akkoord met de nieuwe overnemer normaal dit weekend getekend wordt”, aldus CEO Jan Van Elst. “Namen geven we op vraag van de kopers niet vrij”. De groep rond ex-Waregem-speler David Nakhid lijkt de beste papieren te hebben.

VOORRONDE EK U17

België mag nog hopen - De nationale ploeg U17 sloot het EK-kwalificat­ietornooi in Kroatië af met een 2-1-zege tegen het thuisland. Zo eindigt België, dat eerder gelijkspee­lde tegen Cyprus (1-1) en verloor tegen Zweden (0-1), als tweede. Omdat zeven van de acht ploegen die tweede eindigden in hun groep, naar het EK in Engeland gaan, is het nog wachten op de resultaten van andere groepen. Bij de nationale ploeg U17 spelen vier spelers van KRC Genk: Siebe Vandermeul­en, Elias Sierra, Junior Diomandé en pechvogel Wout Coomans, die in de openingsma­tch uitviel met een hoofdbless­ure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium