Het Belang van Limburg

Hoe Yohan Boli zich onmogelijk maakt

Na zoveelste incident dribbelt Franse spits zich naar de uitgang

- Pieter VANLOMMEL

“Yohan Boli, de Franse spits met Ivoriaanse roots, wordt voor onbepaalde duur verwezen naar de B-kern van de Kanaries. De club wenst hier verder geen commentaar op te geven.” Met die verrassend­e mededeling maakte Sint-Truiden woensdagav­ond de zoveelste uitschuive­r in het hobbelige parcours van zijn aanvaller kenbaar. De man die nog niet zo lang geleden de clubs uit de Championsh­ip voor het uitkiezen had, lijkt zich steeds meer naar de uitgang te dribbelen op Stayen. Yohan Boli nam nog grappend en grollend als altijd aan de karting en het gezamenlij­ke etentje in Hasselt deel. Pas na die lunch werd hij door coach Jonas De Roeck en assistent Chris O´Loughlin op de hoogte gebracht over zijn straf, een beslissing die in samenspraa­k met het voltallige bestuur werd genomen.

Discussie met De Roeck

Een pittige discussie met De Roeck zou aan de basis gelegen hebben van de tuchtmaatr­egel. Niemand bij STVV die dit officieel wil bevestigen. Het is echter een publiek geheim dat Boli er niet vies van is om gemaakte afspraken aan zijn laars te lappen. Lees: dat hij de kantjes er vanaf loopt.

Nog geen maand geleden weerde De Roeck hem uit de selectie tegen Gent. Boli’s inzet op training liet toen te wensen over nadat hij in de smiezen had dat hij niet zou starten. Vorig jaar was Boli ook al betrokken bij een incident met Fabien Tchenkoua, die hem op een kopstoot trakteerde en mocht opkrassen. Omwille van disciplina­ire redenen stuurde Ivan Leko hem ook al eens naar de Truiense beloften en dat overkwam hem in 2014 ook al eens bij Roeselare.

Als je als aanvaller een doelpunt of twintig per seizoen maakt, durft men al eens een oogje dicht te knijpen. Maar Boli krijgt al wekenlang geen deuk in een pakje boter getrapt. Het krediet dat hij heeft opgebouwd bij supporters en staf sinds hij in de zomer van 2015 op Stayen neerstreek, slinkt met de dag. En ja, zelfs het geduld van een vergevings­gezinde coach als Jonas De Roeck raakt ooit op.

Eén goal na Nieuwjaar

Zondag tegen Club Brugge moest Boli het alweer met een invalbeurt stellen en wrong hij een dot van een kans de nek om. Het typeert de vormcrisis waarmee de 24-jarige Fransman kampt. In de laatste veertien wedstrijde­n kwam hij aan welgeteld één doelpuntje. Veel te weinig voor de gewezen publieksli­eveling. Iets meer dan een jaar geleden was Boli dicht bij die gedroomde transfer na een sterke periode onder Ivan leko. Het bod van 3 miljoen euro van Fulham, één van de vele geïnteress­eerde club uit de Engelse Championsh­ip, werd echter afgewezen. Boli zei toen zelf dat hij eerst wilde bevestigen bij Sint-Truiden alvorens de stap naar het buitenland te zetten. Maar die bevestigin­g blijft vooralsnog uit.

Zijn ploegmaats blazen aanstaande dinsdag verzamelen om playoff 2 voor te bereiden, Boli zal een dag eerder al aan de bak moeten als hij met de Truiense youngsters aantreedt tegen de beloften van Eupen. Het is maar de vraag of deze zoveelste bezinnings­periode in de B-kern voor verhelderi­ng zal zorgen bij de grillige spits en of we hem überhaupt dit seizoen nog in actie zien voor STVV. Boli´s overeenkom­st op Stayen loopt in juni 2019 af. Als hij niet snel inziet dat zijn gedrag moet veranderen, zal het ons verbazen dat hij ook tot dan het shirt van

Sint-Truiden zal dragen…

Yohan Boli, de Franse spits met Ivoriaanse roots, wordt voor onbepaalde duur verwezen naar de B-kern van de Kanaries. De club wenst hier verder geen commentaar op te geven

STVV

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium