Het Belang van Limburg

Alessandro Petacchi

-

X1. “Jazeker. Dat hij nog niet heeft gewonnen, is een mentale kwestie.

Van Belgische coureurs had ik altijd de indruk dat ze Milaan-Sanremo zien als een aperitief. Gent-Wevelgem was dan het voorgerech­t, de Ronde van Vlaanderen het hoofdgerec­ht. Maar als hij nu zegt dat hij dit jaar al een hele winter met Milaan-Sanremo in zijn hoofd zit, kan dat voor een ommekeer zorgen. Te oud is hij zeker niet. Ik was ook al 35 won toen ik won.”

2. “Gewoon zijn instinct volgen. Hij moet op dezelfde manier koersen zoals vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen. Toen heeft hij mij echt geïmponeer­d. Hij is een coureur die emoties geeft aan de mensen die naar de koers op tv kijken. Van alle deelnemers zou ik het liefst willen dat Gilbert zaterdag wint.”

X1. “Hij heeft een kans.

Maar die kans is zeer klein. Hij zal veel geluk nodig hebben. Voor mij zijn er zes favorieten en daar hoort Gilbert niet bij. Hij staat zevende. Hij is al een dagje ouder en niet meer zo explosief als zijn jonge concurrent­en. Het is niet gemakkelij­k om op je 35ste nog Milaan-Sanremo te winnen. In mijn laatste Sanremo’s lukte het mij ook niet meer.”

2. “Hij moet hopen op een trage editie. Dan kan hij in de finale nog proberen uitpakken. Hij moet aanvallen in het tweede deel van de Poggio, na het steilste stuk. Maar niet met de grote versnellin­g zoals Johan Museeuw dat altijd probeerde. Die reed bij wijze van spreken de Poggio op met een 84x11. Je moet wegrijden op souplesse. Dan win je al vier meter bij het aanzetten.”

X1. “Het kan, maar ik geef hem niet veel kans. Ik schat de kansen van Greg Van Avermaet hoger in dan die van Gilbert. Hij had Sanremo tien jaar geleden moeten winnen. Toen was hij op zijn best. Nu zal hij op jongere en meer explosieve collega’s botsen. Hij heeft ook concurrent­ie binnen de eigen ploeg. Julian Alaphilipp­e is de jongere versie van Gilbert en vooral ook Viviani.”

2. “Om ploegmaats Alaphilipp­e en Viviani te snel af te zijn, zal hij

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium