Het Belang van Limburg

“We gaan beter voor de dag komen”

Coach Angillis gelooft in betere match tegen Giants Toon Wesenbeek kan morgen met Lommel de titel pakken

- Johnny PEETERS

Twee weken nadat Hubo Limburg United een oplawaai van jewelste kreeg van Antwerp Giants, staan beide ploegen vanavond in de Alverberg opnieuw tegenover elkaar. De Giants legden de limieten van United pijnlijk bloot. Is er een mirakelopl­ossing? “Pijnpunten blijven pijnpunten”, beseft coach Pascal Angillis. “Maar wat Antwerpen betreft, als wij geen zeer goede wedstrijd spelen, zijn we kansloos. Als je slechts 52 punten scoort, heb je geen enkele kans. Als de Giants tegelijker­tijd ook hun beste niveau halen, mag je het vergeten. Dat is de realiteit. Maar we zijn niet de eerste en ook niet de laatste ploeg die ginder met 20 punten gaat verliezen. Er is echter geen reden tot paniek. Buiten het desastreuz­e eerste quarter hebben we meer Na de vrouwen van Lummen kunnen de mannen van Lommel zaterdag de tweede Limburgse kampioen worden in de hogere reeksen. De mannen van coach Ludo Horions maken hiervoor de verplaatsi­ng naar Bornem, de voorlaatst­e in het klassement. “Normaal zou dit moeten lukken, maar elke match moet gespeeld worden”, houdt Lommel-center Toon Wesenbeek een slag om de arm. “Ik herinner me van de heenwedstr­ijd tegen Bornem dat we hen pijn kunnen doen, als we snel spelen”, vervolgt Wesenbeek. “En laat de snelheid nu net het sterkste punt van onze ploeg zijn. We zijn ook conditione­el sterk. Zo beslisten we wel vaker een wedstrijd tussen de 30ste en de 35ste minuut.” Lommel domineert het seizoen in Top Divisie 2B, dat blijkt ook uit de voorsprong die de NoordLimbu­rgers tellen. Wesenbeek: “Dit is het resultaat van drie à vier jaar samenspele­n. Dat werpt zijn vruchten af. Bovendien begeleidt coach Horions ons perfect. Zo hebben we de belangrijk­e wedstrijde­n tegen Willebroek en Tongeren onlangs gewonnen.” dan goed meegespeel­d. We hebben gewerkt. Verdedigen­d hebben we er alles aan gedaan wat kon, maar aan de andere kant vielen de shots niet. We hebben een slechte match verloren tegen een zeer goede tegenstand­er. Punt. We zijn er van overtuigd dat we vrijdag beter voor de dag gaan komen, zoals we gedaan hebben in de andere wedstrijde­n tegen Antwerpen.” Voor de wedstrijd in Antwerpen hadden jullie een ministage in Frankfurt. De details in aanval en verdedigin­g werden bijgesteld en iedereen was enthousias­t. Maar De 20-jarige Wesenbeek boekte afgelopen seizoen zelf ook veel progressie.

“Ik durf meer initiatief te nemen en mezelf te betrekken in het spel. Op training leer ik veel bij door op te posten tegen Joeri Moonen. Hij is qua type ongeveer dezelfde speler als ik. Doordat ik ook nog met de B-ploeg speel,wordt het soms wel veel, maar coach Horions zorgt ervoor dat ik niet overbelast geraak. Ik train nu twee keer per week met de A-ploeg en één keer met de B-ploeg. Het wordt afwachten of dit volgend seizoen nog mogelijk zal zijn, als ik een reeks hoger speel. Ik kijk er alvast echt naar uit om de stap naar Top Divisie 1 te zetten. Dat is een droom. Ik hoop dat ik hier in Lommel nog enkele jaren kan blijven, de Giants zetten jullie terug met beide voeten op de grond. Angillis: “Als zo een stage zou betekenen dat je automatisc­h tegen Antwerpen wint, gaat elke ploeg elke week op ministage en teambuildi­ng. Maar zo werkt dat dus niet.”

Xwant ik voel mij hier helemaal thuis. Ik wil in het tussenseiz­oen fysiek sterker worden. Ik werk ook veel met de kinesist om mijn knieën, waar ik veel last van heb gehad, sterker te maken.” Wesenbeek woont in Bree. “Ik ben ook in Bree geboren, maar nadien hebben we korte tijd in Lier gewoond. Daar ben ik ook ooit begonnen met basket. Van de vier nederlagen was die tegen Lier voor mij dan ook het pijnlijkst. Ik ben er - sinds ik er weg ben - nog maar één keer in geslaagd Lier te kloppen. Hopelijk lukt dit op de laatste speeldag wel.”

Maar eerst dus de titel op zak steken. Wesenbeek: “We trekken met enkele bussen naar Bornem. En achteraf is er in de cafetaria in Lommel ook nog een feestje gepland. Want feesten, daar kunnen ze hier wel iets van.”

X

 ?? FOTO DD ??
FOTO DD
 ?? FOTO SM ?? United coach Angillis
FOTO SM United coach Angillis

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium