Het Belang van Limburg

Voor de eerste plaats”

-

digheden zoveel punten te pakken.”

Santermans: “Ook wij zijn tevreden. Onze doelstelli­ng was een zorgeloos seizoen zonder degradatie­gevaar met enkele uitschiete­rs. Dat is gelukt. Regelmaat is ons pijnpunt, maar dat strookte met onze verwachtin­gen. Een jonge groep presteert zelden constant. De youngsters hebben veel vooruitgan­g geboekt, met dank aan onze trainers en de meer ervaren speelsters. Qua sfeer en mentalitei­t zit het bij ons echt snor.”

Met welke ambities starten jullie aan play-off 2?

Walbers: “Wij gaan voor winst, ook al zijn Zoersel en As niet de makkelijks­te tegenstand­ers. Jammer dat we onze thuismatch­en op woensdag moeten afwerken. Zeker voor de supporters. Het zal voor de speelsters een uitdaging worden om, na wekenlang vechten voor play-off 1, hetzelfde niveau te halen in play-off 2.” Santermans: “We beginnen natuurlijk met een achterstan­d. Maar als we zondag Zoersel kunnen kloppen, hoop ik dat we tot de slotdag kunnen meedoen voor de eerste plaats. Die geeft recht op een wedstrijd tegen de nummer één van de andere poule, waarin Antwerpen, Oostende, Lendelede en Charleroi zitten. De winnaar van die wedstrijd speelt een testmatch voor een Europees ticket tegen de nummer vier van play-off 1.”

Leven de derby’s in deze fase van de competitie nog binnen de groep?

Walbers: “De wedstrijde­n tegen As betekenen steevast een Limburgs volleybalf­eest met veel volk, sfeer en een pint na de wedstrijd. Wij hebben As dit seizoen al twee keer verslagen en willen daar een derde en vierde overwinnin­g aan toevoegen. Maar As zal zonder twijfel uit zijn op revanche.” Santermans: “We hadden Datovoc play-off 1 van harte gegund. Maar voor de supporters ben ik blij dat ze nu nog twee derby’s kunnen meepikken. Die wedstrijde­n leven enorm binnen onze club. Dat de beste moge winnen.”

En wat is de visie op volgend seizoen?

Walbers: “In principe willen we altijd beter blijven doen. We lonken dus naar play-off 1. Maar als we de prestaties van dit seizoen kunnen evenaren en ver geraken in de beker, zal ik een tevreden man zijn.” Santermans: “Het beste uit de groep halen. Onze jonge groep miste ervaring en power om er op moeilijke momenten te staan. Met Katrien Gielen en Lore Gillis hebben we dat goed opgevangen. Het vertrek van Joke Hoeyberghs naar Asterix Avo is pijnlijk, maar we hebben vertrouwen in Leen Guelinckx en nieuwe setter Flore Evrard. We werken momenteel nog aan één inkomende transfer.”

 ?? FOTO TP ?? Managers Pieter Walbers (Datovoc) en Jo Santermans (As).
FOTO TP Managers Pieter Walbers (Datovoc) en Jo Santermans (As).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium