Het Belang van Limburg

“Sta steviger op mijn benen”

Steffen Pulinx (19) is vaste waarde in Termien-defensie

- Geert STIENISSEN

Leider Termien ontvangt vanavond (20.30 uur) Esperanza Pelt voor een nieuwe Limburgse derby. Over het uitvallen van de ervaren Koen Hustinx met een achillespe­esletsel wordt amper gesproken aan ‘t Heke. Dat is de verdienste van zijn vervanger centraal in de verdedigin­g, de 19-jarige Steffen Pulinx, die net als de rest van het team blaakt van vertrouwen. “De eerste competitie­helft was vooral een leerproces. Ik moest me aanpassen aan volwassen voetbal en Eendracht aan de derde amateurkla­sse. In 2018 werd echter alles anders. In onze eerste partij van het nieuwe jaar speelde ik een wereldmatc­h. We wonnen met 2-1 van Houtvenne. Sindsdien zit ik net als de rest van het team boordevol vertrouwen”, aldus Pulinx.

“Mijn eerste match als basispion was nochtans een miskleun. De zenuwen speelden me enorm parten in die thuismatch tegen HeurTonger­en. Ongewoon is het niet voor een 19-jarige om al eens door het ijs te zakken, maar de zege vorige week op het veld van diezelfde tegenstand­er deed wel eens zoveel deugd.”

“In de afgelopen maanden heb ik als voetballer dan ook een lange weg afgelegd. Zo sta ik een pak steviger op mijn poten en weet ik hoe ik mijn lichaam moet gebruiken. In de jeugdreeks­en kon ik in duels nog teren op mijn lengte. Maar dit seizoen heb ik geleerd om die 1m90 efficiënte­r te benutten.”

Kater

“De combinatie voetbal-studeren slorpt me helemaal op. Uiteraard

Steffen PULINX zet ik al eens een stapje in de wereld met kameraden, maar de charme van een fikse kater op een vrijdagoch­tend ontgaat me volledig. Misschien omdat ik in het ver- leden in de nationale jeugdelfta­llen speelde, waar uitspattin­gen ook al uit den boze waren”, stelt de voormalige jeugdspele­r van Genk VV, KRC Genk, Lommel United en het Amerikaans­e Valparaiso University.

“Ik wil dan ook op zo’n hoog mogelijk niveau aan de slag. Wel moet dit te combineren zijn met mijn studies economie aan de Universite­it Hasselt. Een club uit tweede amateurkla­sse in eigen stad op enkele kilometers van de universite­itscampus is dus een droomscena­rio. Hoewel de titel een doel is, zijn we er nog niet, want in de heenronde kregen we een enorme oplawaai van Pelt. Onze huidige situatie verschilt echter dag en nacht. Het vertrouwen in de veerkracht van de groep is enorm. Pelt belooft dus een moeilijke opgave te worden, maar mag ons geen angst inboezemen”, aldus Pulinx.

Ik heb dit seizoen geleerd om mijn 1m90 efficiënte­r te benutten

TERMIEN: Glenn Bloemen (gescheurde ligamenten) is out.

 ?? Foto KH ?? Steffen Pulinx: “Ik heb de voorbije maanden een lange weg afgelegd als voetballer.”
Foto KH Steffen Pulinx: “Ik heb de voorbije maanden een lange weg afgelegd als voetballer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium