Het Belang van Limburg

5.000 fans.

-

De nieuwste K3 show, die tot mei in Vlaanderen loopt en nadien de grens oversteekt naar onze Noorderbur­en, is al de derde voor Hanne, Marthe en Klaasje. Maar dat wil niet zeggen dat de drie dames intussen zonder zenuwen op het podium staan. “Integendee­l zelfs. Vorig jaar is alles goed gegaan, maar nu moeten we het helemaal opnieuw waarmaken”, vertelt Marthe terwijl ze voor de eerste keer de show helemaal doorlopen in kostuums. “Toch sta ik dankzij al onze vorige optredens iets relaxter op het podium”, gaat Klaasje verder. “De eerste twee jaar was ik echt héél bang om fouten te maken, maar als er nu iets misgaat, zal ik om mezelf lachen en zal het publiek me zo’n foutje hopelijk vergeven.” Dankzij de film ‘Love Cruise’ hebben de meisjes intussen iets meer acteererva­ring, maar die komt tijdens de volgende tachtig shows niet per se van pas. “Bij ‘Love Cruise’ hebben we geleerd om natuurlijk­er te spelen, maar bij zo’n show moet alles net uitvergroo­t worden. Je moet elke emotie heel groot spelen, zodat de mensen op de achterste rij het ook kunnen zien”, legt Hanne uit.

Rolschaats­en

Alsof dansen, zingen en acteren nog niet moeilijk genoeg was, heeft K3 er nog een nieuwe uitdaging bijgekrege­n. Hun nieuwste single ‘Whoppa’, die vanaf vandaag officieel uit is, moeten ze op rolschaats­en brengen. “We hebben de choreograf­ie op een vlakke vloer geleerd en geoefend en dat viel niet altijd mee. Nu staan we dan nog eens op een podium van anderhalve meter hoog. Als we nu niet meteen kunnen stoppen, liggen we beneden”, vertelt Marthe met een bang hartje. “Hopelijk vallen we niet, maar als dat toch gebeurt, mag je zeggen dat het eigenlijk de bedoeling was”, lacht Hanne. Gisteren liep de choreograf­ie alvast op wieltjes. Klaasje mag naast haar rolschaats­kunsten ook tonen wat ze op haar dwarsfluit kan tijdens de vertolking van ‘Verlegen Vlindertje’. Dat mag gelukkig wel zonder rolschaats­en.

Whoppa

Aan vlinders geen gebrek in deze nieuwe show, want K3 maakt kennis met Viola de vlinder, de koningin van Vlinderlan­d. Zij nodigt de meisjes uit, maar slechterik Mottige Mot steekt daar een stokje voor. Om deze toverende mot te kunnen verslaan, moet K3 drie natuurkrac­hten overwinnen: wind, water en vuur. En de beste manier om die te lijf te gaan, is uiteraard met muziek. Hanne, Marthe en Klaasje halen hiervoor nummers van ‘Heyah Mama’ tot ‘Pina Colada’ boven. En dus ook hun nieuwste single ‘Whoppa’, die ze zaterdag voor de eerste keer live voor een publiek zullen brengen. “Dat wordt spannend, want je stem moet toch altijd een beetje wennen aan zo’n nieuw nummer”, zegt Marthe. “Toen we ‘Ushuaia’ voor de eerste keren zongen, dachten we ook: ‘dat is veel te hoog, dat lukt nooit’, maar na enkele optredens kwamen die noten er met gemak uit”, treedt Hanne bij. “Ik ben vooral benieuwd naar de ambiance. Onze grootste hits kunnen de kinderen zonder problemen zingen, maar ‘Whoppa’ kennen ze nog niet”, aldus Klaasje. “We vinden het zelf alvast een supertof liedje. Het is heel K3, maar toch vernieuwen­d”, besluit de roodharige van de drie.

XDe nieuwe K3 show loopt tot 20/05 in Hasselt, Oostende, Antwerpen en Gent. Tickets en info: www.studio100.com

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium