Het Belang van Limburg

Maasmechel­se Nanou toont danskunste­n in ‘Belgium’s Got Talent’

-

Het podium van ‘Belgium’s Got Talent’ is geen onbekend terrein voor Nanou Biscotti uit Maasmechel­en. Toen haar dansgroep Broevesken­der uit Bilzen het in 2013 tot in de finale schopte van de talentenja­cht, was ze steeds van de partij. Om te supportere­n weliswaar, want ze danste toen nog in een te jonge categorie om zelf deel te nemen. Vijf jaar later en met intussen vier Belgische titels én de Europese titel van show solo op zak, staat ze toch op dat podium. Of beter gezegd: springt, tuimelt en draait ze over dat podium. “Ik doe mee aan ‘Belgium’s Got Talent’ voor de ervaring”, vertelt Nanou. “En ik ben erg benieuwd naar de commentaar van Dan Karaty. Ik wil weten welke werkpunten hij mij als danser nog kan geven.”

Kwetsbaard­er

Volgens haar ouders was het in Nanou haar eerste levensjare­n al duidelijk dat ze een danseresje zou worden. Ze had het van geen vreemden, want haar mama had zelf jaren bij Broevesken­der in Bilzen gedanst. Toen ze zes was, ging Nanou het daar ook eens proberen. Intussen danst ze vier keer per week. “Ik heb driemaal training en doe wekelijks mee aan een wedstrijd. Daarnaast word ik ook gevraagd voor optredens en feestjes”, legt ze uit. Van podiumvree­s heeft Nanou dus geen last meer, maar het blijft toch altijd spannend als ze moet optreden, zeker voor een volle Stadsschou­wburg. Nanou danst in competitie­verband zowel solo als in groep, maar tijdens haar auditie voor het VTM-programma stond ze helemaal alleen op het podium. “Als solist ben je natuurlijk wel iets kwetsbaard­er. Als er iets misgaat, heeft iedereen het meteen gezien. In groep valt dat niet altijd op. Ik ben dan ook heel perfection­istisch, maar het is natuurlijk onmogelijk om helemaal foutloos te dansen. Het kan altijd wel eens zijn dat mijn tenen niet volledig gestrekt zijn”, vertelt Nanou, die zal worden toegeschre­euwd door haar hele dansgroep vanuit het publiek. Haar papa mocht mee backstage. “Mijn mama en papa zijn mijn grootste fans, ze steunen mij in alles wat ik doe en spelen meerdere keren in de week chauffeur zodat ik vanuit Maasmechel­en op tijd in de les in Bilzen sta.”

Knuffel

Wat Nanou nog zal bijblijven van haar deelname aan ‘Belgium’s Got Talent’? “Dat ik backstage Laura Tesoro en Koen Wauters ontmoet heb én zelfs een knuffel van hen gekregen heb. Dat maakt toch niet zomaar iedereen mee”, vertelt ze enthousias­t. Maandagmor­gen zal ze er alvast eindelijk honderduit over mogen vertellen aan haar klasgenoot­jes van campus de helix. Of ze dan mag spreken over een succesvoll­e passage, ziet u vanavond. Verder kan u ook beoordelen of enkele gymnasten, jonge punkers, een stuntman, een paaldanser­es, een percussieg­roep en bikini babes over het nodige talent beschikken.

 ?? FOTO VTM ?? Onze TV-tip Belgium’s Got
Talent
VTM - 20.40 uur
FOTO VTM Onze TV-tip Belgium’s Got Talent VTM - 20.40 uur

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium