Het Belang van Limburg

Carnavalsw­agen onder E314 werd in brand gestoken

- Mireille MAES

De brandende carnavalsw­agen die woensdagoc­htend de oorzaak was van een dodelijk ongeval op de E314 in Maasmechel­en is in brand gestoken. Zoveel blijkt uit de eerste onderzoeks­resultaten. De politie is daarom op zoek naar mensen die rond 6 uur ’s ochtends iets verdachts hebben gezien onder het viaduct op de Weg Naar Geneuth in Kotem. De politie Lanaken/Maasmechel­en is op zoek naar personen die meer weten over wat er woensdagoc­htend onder het viaduct van de E314 in Kotem is gebeurd. Op de Weg naar Geneuth werd toen de geparkeerd­e carnavalsw­agen van de vereniging uit Stein in brand gestoken. De hevige rookontwik­keling op de autosnelwe­g leidde even voor 6 uur tot een kettingbot­sing. Een man uit Herentals kwam daarbij om het leven.

Opluchting

De leden van carnavalsg­roep Stichting Sjpaspromo­tion uit Stein (Nederlands-Limburg) rea- geren opgelucht. “Omdat we nu zeker weten dat ons geen schuld treft. Al maakt dat het ongeval natuurlijk niet minder dramatisch”, reageert voorzitter Rik Hendrix. De carnavalsv­ereniging blijft ondanks het uitsluitse­l met vragen zitten. Hendrix: “Wie of wat hierachter zit is voor ons ook een raadsel. Dit hadden we nooit verwacht.”

Wie informatie heeft over de brandstich­ting of iets verdachts gezien heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op het telefoonnu­mmer 089/47.47.47 of via e-mail naar info@politielam­a.be.

 ?? Foto MMD ?? De praalwagen brandde volledig uit.
Foto MMD De praalwagen brandde volledig uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium