Het Belang van Limburg

Na kech-uitspraak scoort Boef nummer één-hit

Clip al 3 miljoen keer bekeken op YouTube

- Mohamed LAGHMOUCH

De Nederlands­e rapper Boef, die eigenlijk Sofiane Boussaadia heet, heeft met zijn nieuwe single ‘Soufiane’ op Youtube en Spotify records verbroken. Sinds de uitgave afgelopen vrijdag staat het nummer op één op YouTube, met meer dan drie miljoen views. Op Spotify werd het liedje meer dan 680.000 keer gestreamd.

Na de kech-uitspraak, waarbij Boef drie vrouwen die hem een lift gaven hoeren noemde, leek de in Frankrijk geboren rapper verdoemd. Niemand wilde hem nog op de affiche zetten, festivals cancelden en ook de lagekosten­maatschapp­ij Corendon stopte de samenwerki­ng. Radiostati­ons wilden niks meer van de rapper draaien. Kortom, hij was persona non grata in zowel Nederland als België. Boef wilde zich met het nummer ‘Antwoord’ excuseren, maar niemand pikte het op. Hij leek zijn magie kwijt te zijn. En dan komt de rapper met de single ‘Soufiane’. In het nummer geeft hij zijn fans een inkijk in zijn leven. Hij spreekt over zijn jeugd, de relatie met zijn ouders en het overlijden van zijn tante die hem heeft opgevoed. En eerlijk toegegeven, het lyrisch zangstuk is alles wat je niet van Boef verwacht.

Papa in gevangenis

“Tuurlijk zie jij de shine maar nooit zag jij de pijn, zonder ouders ik was klein ongeveer een jaar of nine”, is de opener van het num- mer. Sofiane Boussaadia wordt op 28 februari 1993 geboren in Aubervilli­ers, een buitenwijk van Parijs. Hij groeit op in een gebroken gezin. De doorgaans stoere Boef, die via verschille­nde sociale media-kanalen de macho uithangt, is onherkenba­ar. Het is atypisch. We zien een kwetsbare, fragiele en melancholi­sche rapper. Eentje die vertelt over zijn leven, dat enkel kon falen, over zijn oom die zijn tante sloeg, zijn vader die in de gevangenis zat en van wie hij wanhopig een antwoord wilt en zijn moeder die kampte met een alcoholver­slaving. Doorheen het nummer groeit de rapper op tot de persoon die hij vandaag is: een succesvoll­e rapper die pronkt met een Range Rover. Boef is terug.

80.000 euro per maand

Aan RTL Boulevard zegt de rapper blij te zijn met de records, “al was het me met dit nummer daar niet om te doen. ‘Sofiane’ is een persoonlij­k nummer dat ik wilde delen met mijn fans. Het was spannend, want je weet vooraf niet hoe dit ontvangen wordt. Maar de reacties zijn positief en dat is voor mij het belangrijk­ste”, aldus Boef. Van een uitzichtlo­ze situatie bouwde de rapper een klein imperium uit. Hij heeft zijn eigen label en kledingmer­k. Voor dertig minuten Boef op je feestje moet je diep in de buidel tasten, want daar vraagt hij 5.000 euro voor. Eerder liet de rapper weten dat hij officieel miljonair is en dat hij iedere maand zo’n 80.000 euro op zijn bankrekeni­ng mag bijschrijv­en.

Het was me niet om de records te doen. De reacties zijn positief en dat is voor mij het belangrijk­ste Boef

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Voor een optreden van dertig minuten vraagt Boef 5.000 euro.
FOTO BELGAIMAGE Voor een optreden van dertig minuten vraagt Boef 5.000 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium