Het Belang van Limburg

Charleroi legt nieuw veld 24 uur voor de match

-

Kan Charleroi-Anderlecht vanavond gespeeld worden? De Carolo’s moesten gisteren in allerijl nog een nieuwe grasmat leggen. Met man en macht werd gezwoegd, maar hoe zal dat veld er bijliggen in deze cruciale match voor RSCA? Bij Charleroi verzekeren ze dat alles in orde komt.

De laatste thuismatch van Charleroi was 34 dagen geleden op 3 maart tegen STVV (0-0). Tijdens de interlandb­reak was er in principe tijd genoeg om een nieuw veld te leggen, want voor play-off 1 eist de Pro League een perfecte grasmat.

Club Brugge en KRC Genk deden dat, Charleroi niet. In principe was dat ook niet nodig. Tot deze week plots werd vastgestel­d dat de kwaliteit van de grasmat zienderoge­n achteruitg­ing. “We zoeken nog altijd uit wat er gebeurde”, aldus Pierre-Yves Hendrickx, administra­tief directeur van Charleroi. “Werd het gras getroffen door een ziekte, was het een menselijke fout? De natuur is soms complex.”

Op Mambourg sloeg de stress toe. In allerijl werd beslist om een nieuwe mat te leggen. Bij een bedrijf in Nederland werden voor 100.000 euro grasrollen besteld en donderdag nog werd het veld afgegraven. Gisteren werd het gras uitgerold en om 15.30 uur was de helft van de ondergrond bedekt.

“Het veld zal klaar zijn voor de match tegen Anderlecht. Negen kansen op tien”, vervolgde Hendrickx. “Met het Nederlands­e bedrijf stelden we een schema op. Lukt het niet, dan riskeren we een boete of een forfaitned­erlaag.” De Pro League heeft begrip voor de situatie, maar blijft streng toekijken. Ref Alexandre Boucaut komt het veld - zoals gebruikeli­jk - anderhalf uur voor de wedstrijd keuren. Het gras zal er ongetwijfe­ld liggen, maar hoe vastgehech­t zal het zijn? Normaal heeft zo’n veld minstens drie dagen nodig om zich te wortelen in de ondergrond.

 ?? FOTO BELGA ?? Met man en macht werd gisteren in Charleroi gezwoegd.
FOTO BELGA Met man en macht werd gisteren in Charleroi gezwoegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium