Het Belang van Limburg

D-Day voor Eisden-Dorp

VRAGEN KRIJGEN NOG ANTWOORD OP SLOTDAG

- Jo TREKELS

Celtic Houthalen zag zijn kansen op play-offdeelnam­e woensdag vervliegen tegen Noorderwij­k (4-5). Maar het betekent niet dat er op de slotdag van de reguliere competitie in eerste, tweede en derde nationale niets meer op het spel staat. Zo krijgen deze vijf vragen nog een antwoord vanavond op D-Day. Hoeveel voorspelt u er juist? Dat weet u rond 23 uur vanavond. De play-offs bij de elite worden vanaf vrijdag 20 april voor het eerst met acht gespeeld, met thuisvoord­eel in de eerste ronde voor de eerste vier van de ranking. Die liggen vast, in volgorde: HalleGooik, Antwerpen, Hasselt en Charleroi. Hun tegenstand­ers echter nog niet. Malle kan nog vijfde of zesde worden. Lierse vijfde, zesde of zevende. Noorderwij­k zesde of zevende. De achtste plaats is voor Moeskroen, tenzij Roselies vandaag op Charleroi wint. In de play-offs speelt 1 tegen 8, 2 tegen 7, 3 tegen 6 en 4 tegen 5. Geen play-offs dus voor Houthalen, maar mogelijk wel een sleutelrol. Eisden-Dorp, de tegenstand­er vanavond (21.15u), bikkelt immers nog om het behoud. Met 18 punten hebben ze maar één punt bonus op Jette. Als de Limburgers straks even goed of beter doen dan de Brusselaar­s, zijn ze zeker safe. Winnen in Houthalen is dus het enige resultaat waarbij de Maaslander­s niet achterom moeten kijken. Al hoopt Eisden dat Hasselt met dezelfde hoofdspons­or Gelko - zijn goede vorm doorzet in Jette. Dan is zelfs verlies toegestaan. Beverlo is de kampioen, maar wie vervolledi­gt het podium in tweede nationale B? Wellen lijkt zeker van de tweede plaats. Of strooit Heusden-Zolder (21.15u) verrassend roet in het eten? Zutendaal en Lummen strijden om plaats drie. Zutendaal trekt (21.15u) naar Meeuwen, terwijl Lummen vandaag Beverlo (21.15u) en volgende vrijdag Pibo Hoeselt ontmoet. Als Wellen en Zutendaal straks winnen en Lummen niet, ligt de rangorde vast.

In tweede klasse A maken Morlanwelz (tegen Courcelles) en Celtic Châtelinea­u (tegen Besiktas Gent) vanavond uit wie kampioen wordt en promoveert naar de elite. Morlanwelz heeft één punt bonus. Mogelijk promoveren ze allebei, want omdat kampioen Beverlo uit de B-reeks niet geïnteress­eerd is, komt er een plaats vacant. Ook (vermoedeli­jk) vicekampio­en Wellen laat verstaan geen licentie aan te vragen.

51 op 51 heeft kampioen Borgloon in derde nationale A. Bestuur, spelers, staf en fans dromen van een zeldzaam, foutloos seizoen. Een blik in de annalen leert ons dat de laatste nationale club die dit lukte… Action 21 Charleroi was. In het seizoen 2002-2003 won het al zijn 26 matchen. Niet veel later greep datzelfde legendaris­che team de UEFA Futsal Cup. Zo’n vaart zal het niet lopen, maar bij winst tegen achtervolg­er La Louvière vanavond (21.00u) krijgt de Loonse titel wel extra glans.

 ?? FOTO TP ?? Stelt Eisden-Dorp het behoud veilig tegen Houthalen?
FOTO TP Stelt Eisden-Dorp het behoud veilig tegen Houthalen?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium