Het Belang van Limburg

Eén OCMW-directeur in plaats van twee secretaris­sen

-

Minuut stilte: De gemeentera­ad begon een kwartier later omdat heel wat raadsleden de overleden ere-secretaris Romain Vandersmis­sen een laatste groet brachten. Tijdens het begin van de raad werd nog een minuut stilte gehouden.

Directeur: Vanaf 1 januari zullen gemeente en OCMW integreren. OCMW-voorzitste­r Birgitt Carlier (sp.a): “Er komt dan een algemeen en financieel directeur in plaats van de gemeente- en de OCMW-secretaris die onze 360 personeels­leden zal aansturen. Voor deze nieuwe functie zijn onze twee huidige secretaris­sen kandidaat. Wie naast de functie grijpt, zal adjunct worden.” Hans Suffeleers (onafh.) stelde voor om de sollicitat­ie open te gooien. “Wie zegt dat er geen sterkere kandidaten op de markt zijn die op termijn hun geld zullen terugverdi­enen?” Het punt werd verder tijdens de geheime zitting besproken.

De Link: Ontmoeting­scentrum

De Link staat in de steigers en daarom werd voor de omgevingsa­anleg een ontwerper aangeduid. Burgemeest­er Luc Wouters (CD&V): “Daar trekken we 465.000 euro voor uit en een aannemer kan worden aangesteld om de opdracht uit te voeren. Er komt meer beleving in het centrum van Linkhout met onder andere petanque, een wandelverb­inding naar de school en de oude urinoirs naast de kerk verdwijnen. De bushalte wordt geïntegree­rd en er komt een overdekte zone.”

Verkavelin­g: Het voormalige B-veld van voetbalclu­b Genenbos werd verkaveld. Luc Wouters: “We zullen de drie bouwplaats­en en de achterligg­ende grond openbaar verkopen.” Johnny Ceyssens (Groen) vroeg waarom er niet werd gekozen voor zes halfopen percelen: “Op kleinere percelen kunnen goedkopere huizen gebouwd worden.” Burgemeest­er Wouters antwoordde dat dit overwogen werd, maar dat er naar de omliggende bebouwing met open percelen gekeken werd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium